0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Ляльки Barbie - кращі подружки маленьких принцес

Статті та відео-огляди


Статті 21 Липень 6288

Ляльки Barbie - кращі подружки маленьких принцес

Маленьку лялечку Barbie можна назвати великим дзеркалом сучасної цивілізації. Її феноменальну популярність намагаються зрозуміти і пояснити дослідники з усього світу. Дівчата мріють про ляльок Барбі, дорослі колекціонують їх, а деякі навіть звертаються до пластичних хірургів, щоб хоч трохи наблизитися до ідеальної зовнішності Barbie. Улюблену іграшку мільйонів дітей вже майже шістдесят, а вона з кожним роком виглядає все молодше і красивіше. Барбі багатолика і інтернаціональна, їй під силу будь-яка роль. В її арсеналі - безліч нарядів і аксесуарів, житлові та робочі будівлі, транспортні засоби. Практично всі ці роки поруч з нею незмінний ляльковий супутник Кен, а також численні лялечки-родичі і подружки.

Зміст:

  1. Офіційна історія створення.
  2. Хто така Барбі?
  3. «Анатомія» Барбі.
  4. Цікаві факти..
  5. Трохи альтернативної історії.

Офіційна історія створення

У 1954 році подружжя Рут і Елліот Хендлер заснували компанію Mattel Creations. Через 14 років на американському ринку з'явилася лялька Барбі. Коли Рут Хендлер згодом запитували про її ставлення до Барбі, вона завжди відповідала: «Я мама Барбі». Офіційна історія Маттел дотримується версії, за якою Рут звернула увагу на те, що її дочка вважає за краще грати паперовими ляльками, а не пупсами-немовлятами. Рут була не просто люблячою матір'ю, але і успішним підприємцем. В результаті 9 березня 1959 на щорічному ярмарку іграшок в Нью-Йорку компанія Mattel представила концептуально нову ляльку з витонченою конституцією тіла, що імітує дівчину-підлітка з анатомічними подробицями. Продавці зустріли новинку з недовірою, але вже через кілька тижнів ляльку Барбі розкуповували з боєм.

Барбі стала першою американською лялькою, яка максимально реалістично повторює анатомічні пропорції людського тіла, при цьому злегка перебільшуючи і прикрашаючи їх. Непомірно довгі ноги, опуклі кола грудей, вузька талія сильно відрізняють Барбі від безлічі інших ляльок, роблячи її схожою на реальну дівчину. Дизайнери Mattel постійно вдосконалюють своє творіння. Відмінним маркетинговим ходом компанії стала ідея «продовження гри», яка полягала у створенні великого асортименту додаткових товарів для ляльки. Виробники намагаються запропонувати дитині абсолютно все для створення повноцінного лялькового світу.

Хто така Барбі?

Барбі - не просто лялька. У неї є офіційна історія. За задумом творців юна дівчина Барбара Міллісент Робертс (це повне ім'я ляльки Барбі) живе в містечку Віллоу штату Вісконсін і вчиться в школі. У Барбі є чотири сестри: Скипер, Стейсі, Келлі, Кріссі і Брат Тодд. Її маму звати Маргарет, а тата - Джордж.

За всю історію свого існування у Барбі було безліч облич. Вона мала десятки національностей і «освоїла» дві сотні професій. У лінійці були Барбі-гімнастки і плавчихі, рок-зірки, астронавти, лікарі, поліцейські, палеонтологи, пастушки, циркові артистки. Барбі обожнює своїх вихованців, які в широкому асортименті представлені в магазині «Будинок Іграшок». Лялькова колекція налічує понад півсотні видів тварин: від милих кішечок, собачок, жирафів і шимпанзе до чарівних єдинорогів.

«Анатомія» Барбі

Ляльок Барбі виготовляють з особливих сортів ABS-пластика і м'якого ПВХ, стійких до зносу і стирання. З 1976 року лялька широко посміхається. Волосся Барбі НЕ приклеєні, а прошиті і зроблені, як правило, з синтетичних волокон. Компанія Маттел випустила величезну кількість моделей з яскравими національними та етнічними особливостями, щоб будь-який покупець підібрав ляльку на свій смак.

На відміну від перших Барбі, сучасні ляльки мають більш реалістичні пропорції. У 2015 році форму тіла ляльки змінили відразу по декількох позиціях: зменшили ступні, змінили обсяг торса і шиї, зробили трохи товщі руки, ноги і, головне, талію. У 2016 році Mattel здійснила грандіозне розширення лінійки Barbie Fashionistas. До неї увійшли оригінальна Барбі, мініатюрна Барбі, висока Барбі і повна Барбі. Крім цього лінійка пропонує 7 варіантів кольору шкіри, 22 варіанти кольору очей, 23 варіанти зачісок і незліченна кількість модного одягу, взуття та аксесуарів.

Цікаві факти

Перша афроамериканка Крісті в лінійці Барбі була випущена в 1968 році. У 1992 році Mattel презентувала серію «Teen Talk Barbie» - ляльку, яка могла вимовляти 270 фраз, таких як «Я люблю ходити по магазинах», «Чи буде у мене коли-небудь досить одягу?», «У математичному класі важко» . Остання фраза (на англ. «Math class is tough») викликала бурю обурення з боку Американської асоціації жінок, тих, хто навчався в університеті. В результаті Mattel прибрали цю фразу з лексикону ляльки.

У 1997 році публіці представили ляльку Share a Smile Becky. Беккі сиділа в рожевому інвалідному візку. Після виходу цієї ляльки Маттел внесла зміни в конструкцію лялькових будиночків, щоб Беккі могла проїжджати в дверні отвори і поміщатися в ліфт.

У 2009 році світ побачив татуйовані Барбі з серії Totally Tattoos Barbie. Крім лялечки виробники підготували безліч наборів з тимчасовими татуюваннями-наклейками.

У 2015 році відділ інновацій компанії Маттел розробив «розумну» Барбі. Лялечка не просто повторювала записані в її пам'яті слова і фрази. Вона відповідала своїй господині «осмислено», більш того, лялька «заводила розмови» саме на ту тему, яка була найцікавіша конкретній дитині. Щоб домогтися такого ефекту, потрібно, щоб лялька була в зоні впевненого прийому сигналу Wi-Fi. Слова дитини відправлялися на сервер в інтернеті. Там звукові дані оброблялися і аналізувалися. Алгоритм штучного інтелекту в області розпізнавання мови подавав ляльці сигнал про відтворення фрази, яка максимально підходить за змістом. Спільно з компанією ToyTalk з Сан-Франциско Mattel запустили кампанію зі збору коштів і вивчення користувальницьких настроїв. Стартап «Hello Barbie» зібрав понад 31 млн доларів і викликав небувалу хвилю дискусій.

Трохи альтернативної історії

Насправді Барбі не була першою в своєму роді. 12 серпня 1955 на першій шпальті гамбурзької газети Bild Zeitung була опублікована фотографія ляльки Ліллі. Її прототипом стала головна героїня серії німецьких коміксів Bild Lilli - симпатична блондинка з довгими віями і тонкою талією.

Власник компанії Hausser GmbH Рольф Хауссер спільно зі своїм головним дизайнером Максом Вайсбродтом створили тривимірний прототип Ліллі. Зростання сувенірної лялечки становив 29 см. Трохи пізніше з'явився варіант висотою 18 см. Ліллі виготовлялася з крихкого полімеру, який заливався в молди для відливання частин лялькового тіла.

Виробник запатентував унікальне кріплення голови на довгій шиї ляльки, яка обертається, нестандартне кріплення волосся і найголовніше - будова лялькових стегон. Конструкція дозволяла саджати лялечку, і її ноги при цьому були разом, тоді як у всіх інших іграшок того часу в сидячому положенні ноги розходилися широко нарізно. Деталі з'єднувалися за допомогою простягнутою всередині конструкції еластичною стрічки. Ноги Ліллі не мали ступень, а були «взуті» в туфельки на високих підборах. Обличчя ляльок розписували вручну, завдяки чому кожна з них була унікальною. Творці придумали незвичайний спосіб надання ляльці стійкого вертикального положення, поставивши її на оригінальний порожнистий пластмасовий постамент. Версія 18-сантиметрової висоти стояла на підставці з одиночним стрижнем, який вставлявся в ступню ляльки.

У 1956 році під час відпочинку в Швейцарії ляльку Ліллі побачила Рут Хендлер. Ідея ляльки, що зображує дорослу жінку, збіглася з планами самої Рут. В результаті в США Рут Хендлер привезла три сувенірні ляльки Ліллі. Одну вона подарувала доньці, а двох, що залишилися віддала в розробку дизайнерам своєї компанії. Через три роки світ побачив першу Барбі. Відомо, що Рольф Хаусер аж до 1963 року поняття не мав про існування «клона» своєї Ліллі. Про те, що ідея була використана без його відома, він дізнався лише тоді, коли до нього з'явилися представники Маттел з пропозицією викупити права на Bild Lilli. Хаусер був ображений і відповів гнівним відмовою, після чого ініціював судовий розгляд про визнання авторських прав. У ситуацію втрутився його рідний брат, який переконав Хаусер відмовитися від судового позову і прийняти пропозицію Маттел, аргументуючи це складним становищем в післявоєнній Німеччині. У 1964 році Хаусер погодився на угоду, продав права на Ліллі і припинив провадження ляльки.

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта