0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Ранній розвиток дитини — це не мода, а потреба!

Статті та відео-огляди


Статті 10 Лютий 3870

Ранній розвиток дитини — це не мода, а потреба!

Усі батьки бажають найкращого для своєї дитини — щоби їхні діти виросли розумними, освіченими, успішними й розкрили всі вміння й таланти у своєму житті! Із самого народження вони піклуються про благополуччя і фізичний розвиток своїх малюків. І коли дитина досягає 1 року, і вже досить розвинена тілесно, як правило, батьки починають замислюватися про його інтелектуальний розвиток. Й ось він — період сумнівів: зараз або пізніше, чи не зарано, чи не зіпсую я дитину? Адже часто родичі є прибічниками доктрини, що розвиток дітей закладений природою і все повинно відбуватися самостійно й не треба нікого «мучити». Проте сучасний світ стверджує зворотне.

Що таке ранній розвиток?

У ХХІ столітті цифрових технологій і постійно зростаючих обсягів інформації, коли масштабується роль техніки й науки, проходить прискорення всіх життєвих процесів — світ потребує нової системи мислення й способів навчання. Для того, щоби бути готовим до майбутніх викликів, бути затребуваним і успішним, відчувати себе в цьому світі безпечно, необхідно розвивати здатність постійно навчатися та адаптуватися — від ранніх років до глибокої старості.

Більшість помилково вважає, що це передбачає суворе дотримання правил, великий обсяг різноманітної інформації, чіткий графік і багато навчальних матеріалів. Зовсім ні! Бо це природний процес розвитку дитини, де батьки виступають помічниками і вчителями, щоби розкрити унікальні здібності, розвинути в дитини цікавість до самого процесу навчання. Також важливу роль у ранньому розвитку відіграє навколишній простір, і батьки мають правильно його організувати: Іграшки, меблі, картинки, книги — усе це допомагає малюкам пізнавати, вивчати себе і світ.

Які методики раннього розвитку в компанії HEADU?

Італійська компанія в тісному контакті з педагогами, батьками й дітьми, створює чудові, веселі й захоплюючі інструменти для раннього розвитку розумових здібностей дітей, щоби розширити їхні майбутні життєві горизонти.

Метод і продукція HEADU стимулює інтелект і природні таланти дітей із допомогою ігор та освітніх матеріалів-забавок. Вони зібрані за компетенціями, щоби природно, ненав’язливо й без примусу відкрити здатність до постійного навчання, а також розвивати бажані навички в потрібній мірі.

Ці методики ґрунтуються на повазі до дитини, її схильностям і здібностям, допомагають виховати вільну, гармонійно та всебічно розвинену особистість.

В основі цієї унікальної продукції, лежать теорії двох дуже відомих науковців у сфері розвитку інтелекту — Марії Монтессорі й Говарда Гарднера.

Теорії Марії Монтессорі

Хто така Марія Монтессорі? Італійський лікар і педагог, найбільш відома своєю унікальною педагогічною системою, яка носить її ім’я. Педагогічна система до теперішнього часу використовується в багатьох державних і приватних школах у всьому світі.

Найважливіший період у розвитку дитини, як вважала Монтессорі, це 0–6 років. Це вік, коли формується не тільки інтелект, але і всі можливості психіки людини. Сучасні психологічні дослідження свідчать, що від народження до 4 років людина розвиває 50% свого природного інтелекту, від 4 до 8 років — ще 30%. Це означає, що дуже важливо не пропустити ранній етап розвитку дитини.

Основа методики Монтессорі — повага до особистості дитини, її свободи, потреб та інтересів. Адже кожна дитина — це унікальна особистість, яка розвивається за власними законами. А батьки й педагоги лише мають допомагати розкриватися й розвивати здібності.

Сенс методики Монтессорі полягає в самовихованні, самонавчанні, саморозвитку й самовизначенні дитини, а вихователь просто допомагає їй у цьому. Цей принцип можна сформулювати так: «Допоможи мені зробити самому».

Один із головних принципів її методики — це свобода. Вільний розвиток, навчання та свобода вибору. Дитина сама вибирає як, чим або з яким матеріалом вона буде займатися, як довго і в якому темпі, самостійно або з іншими дітьми.

З допомогою методики Монтессорі дитина розвиває логічне мислення, увагу, творчі здібності, пам’ять, уяву, дрібну і велику моторику. Вона допомагає освоїти навички спілкування, а також елементи побутової діяльності, що сприяє розвитку самостійності.

Здебільшого набори HEADU розроблено з урахуванням теорії Монтессорі. Наприклад, картки Монтессорі «Торкаємося, відчуваємо, вивчаємо» від 1 до 4 років, допоможуть розвинути дотик і дрібну моторику, розпізнавати поверхні, класифікувати об’єкти, розширити словниковий запас. А набори «Мій перший пазл Монтессорі» від 2 до 4 років, навчать розпізнавати предмети і тварин, з цими кумедними фігурками дитина проявить всю свою фантазію та уяву.

Теорії Говарда Гарднера

Хто такий Говард Гарднер? Американський психолог, відомий як автор поняття «множинний інтелект», фахівець у галузі клінічної психології, вивчав особливості людського мозку. Одна з його відомих цитат: «Намагайтеся знати про дітей якомога більше, замість того, щоби змушувати їх проходити через одне й те ж вушко голки».

Говард Гарднер у 1983 р розробив теорію множинного інтелекту. На його думку, немає єдиної загальної інтелектуальної здібності, тієї, що вимірюється відомим IQ-тестом. А є множинні інтелекти, які є незалежними один від одного і вони всі рівноцінні.

Кожна людина характеризується унікальною комбінацією тих чи інших видів інтелекту, розвинених у більшій чи меншій мірі, чим і пояснюються індивідуальні відмінності між людьми.

Він визначив такі типи інтелектів:

  • Вербальний (лінгвістичний) інтелект — здатність до мовлення, вміння висловлювати свої думки, цікавість до мов, читання, письма, ораторські навички. Мають гарну пам’ять і багатий лексичний запас. Захоплюючий пазл «Тварини й місця їхнього проживання» від 2 до 5 років, навчить будувати міжособисті відносини, допоможе у вивченні груп та середовища існування тварин, розпізнаванні форм, досягненні цілей, розвитку спритності.

  • Музичний інтелект — розвинена чутливість до тембру, рівню й ритму звуку, емоційна сприйнятливість до музики.
  • Логіко-математичний інтелект — здатність до абстрактного мислення. Швидкі розумові обчислення, це — люди логіки, розуміють співвідношення між речами, відмінно класифікують об’єкти. Мають інтерес до цифр, обчислень. Розвивальні пазли «Весела математика» від 3 до 6 років, швидко навчить числовим знакам, розумінню й порівнянню кількості, асоціаціям число й кількість.

  • Просторовий інтелект — здатність сприймати зорову і просторову інформацію і відтворювати зорові образи. Відмінна пам’ять, цікавість до форм, відтінків, малювання, конструювання, творчості, уяви. Розвивальна гра-пазл «Протилежності» від 3 до 6 років, поліпшить зорову пам’ять, логічне розуміння порівнянь, перші концепції порівнянь: високий/низький, довгий/короткий, день/ніч тощо.

  • Тілесно-кінестетичний інтелект — здатність використовувати всі частини тіла й міміку у вирішенні завдань або створенні продуктів; включає контроль над грубими й тонкими моторними рухами, талант до ручної праці, спорту, хірургії, ювелірній справі. Тактильний пазл Монтессорі «Ферма» від 1 до 4 років, допоможе в розвитку дотику, спритності, сенсорної координації, розпізнаванні предметів, логіки.

  • Внутрішньо-особистісний (персональний) інтелект — здатність розпізнавати свої власні почуття, наміри й мотиви, самостійні, впевнені люди. Захоплюючий пазл Монтессорі «Мій маленький будиночок» від 2 до 5 років, допоможе знайти індивідуальність і незалежність, розвинути тактильні відчуття, навчить розпізнавати форми, класифікації об’єктів.

  • Міжособистісний інтелект — здатність розпізнавати й розрізняти почуття, погляди й наміри інших людей; лідери, дипломати, товариські люди. Розвивальна гра «Ляльковий будиночок — створи свій світ» відкриє уявний світ в особі придуманих персонажів, дитина гратиме з ними в рольові ігри, буде придумувати історії, удосконалювати навички дрібної моторики, розвивати творчі здібності та уяву.

  • Натуралістичний інтелект — здатність класифікувати елементи довкілля, визнаючи їхні відмінності й те, як вони пов’язані один з одним і використовувати цю інформацію для вигідної взаємодії з ними. Унікальна карткова гра «Життя на фермі» від 2 до 5 років, відкриє дитині навколишній світ, нові знання про ферму, тварин і рослини, дасть розуміння, що таке професія й робота, буде розвивати логіку й асоціативне мислення, зіставлення форм.

Усі матеріали HEADU розділені на модулі, що відповідають різним властивостям інтелекту (за Гарднером). Колір піктограми розташований у верхньому кутку упаковки й він визначає, якому саме модулю (типу інтелекту) належить гра. Всередині модуля матеріали розділені за навичками, які розвиває той чи інший набор.

На кожній упаковці товару зазначено, які саме інтелектуальні здібності, у якому обсязі вони залучені до виконання цього завдання та для якого віку призначена. Ця унікальна інформація підкаже батькам, який саме вибрати набір для свого малюка і які здібності будуть розвиватися, граючи в нього.

Роль батьків у розвитку дітей

Безумовно, найголовнішими вчителями та наставниками в житті дитини є його батьки. Саме вони знають усе про свого малюка і краще за всіх відчувають його. Психологи зазначають, що найкращий поштовх у розвитку дитини дає близький контакт зі своїм дорослим. А спільні розвивальні ігри та заняття — це ідеальний варіант для раннього розвитку й адаптації дітей.

Тому, якщо вибирати між розвивальними клубами й домом, для дітей до 3-х років, то варто схилитися до занять вдома. Відповідальні батьки знаходять час і можливість, адже коли дитина бачить поруч натхненного дорослого, то отримує додатковий заряд енергії та цікавості від нього. І результати навчання стають помітні дуже швидко!

Щоби домашні заняття були цікавими та різноманітними, компанія HEADU пропонує великий вибір високоякісних розвивальних творчих наборів для дітей від 1 до 6 років. Ці набори розроблені і вироблені в Італії та вже доступні в Україні в мережі магазинів «Будинок іграшок».

Автор статті: Кароліна Починок

Рекомендовані статті

Подивитися всі статті
close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта