example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Ігри дитинства: у що грали мами і тата

Статті та відео-огляди


Статті 01 Липень 4462

Ігри дитинства: у що грали мами і тата

Кожен дорослий згадує власне дитинство з солодкою ностальгією — великі компанії однолітків, пригоди, дворові ігри — поки батьки не покличуть додому. Замість сучасних гаджетів, комп'ютерів і онлайн-змагань — природа, вірні друзі та ціле літо попереду.

Запрошуємо в захопливу подорож лабіринтами пам'яті — згадаємо у що грали батьки сучасних дітей і що з цього знадобиться дитині для власних веселих пригод. А також виберемо іграшки для проведення часу поза домом.

За якими іграми з дитинства сумують дорослі

У дорослому віці люди, як правило, забувають про заняття минулого і замінюють їх спортом, наприклад. Але сьогодні ми згадаємо прості варіанти вуличних ігор — для деяких з них не знадобиться інвентар, так що є шанс повторити досвід минулого з дітьми.

Почнемо з найпростішої і поширеної дворової дитячої гри — квача. Для неї потрібно зібрати компанію дітей. Одна дитина стає ведучим, і її завдання зловити кожного учасника. Для цього вона наздоганяє дітей і намагається доторкнутися до них. Варіантів існує багато — ведучим стає кожен гравець, до якого доторкнуться, або ж ті, до кого доторкнулися, приєднуються до ведучого і допомагають йому ловити інших. Серед варіацій правил також "вище землі" — якщо учасник залізе на сходинки, дерево та ін., то отримує імунітет на деякий час.

Не будемо забувати і про піжмурки. Вони схожі на квача, адже ведучий теж повинен зловити всіх учасників, але при цьому у нього зав'язані очі. Решта дітей бігають навколо ведучого, ляскають, кричать, намагаються обдурити його і не попастися.

Ми впевнені, що про хованки теж чули всі. Ведучий закриває очі, рахує до 100, а потім йде шукати всіх учасників, які сховалися. При цьому він повинен сказати: «раз-два-три-чотири-п'ять, я іду шукати». Коли укриття дитини буде знайдено, вона повинна швидко добігти до місця, постукати і сказати обумовлену фразу, наприклад «тук-тук за себе». Ведучий теж біжить стукати і намагається обігнати учасника.

Ми не можемо упустити можливість розповісти про популярний варіант серед ігор у дворі — резиночку. Вона виникла дуже давно — ще у 8 ст.н.е. в Китаї. А потім стала модною вуличною розвагою. Суть в тому, що 2 гравці, ставши на деякій відстані одне від одного, натягують гумку, зафіксувавши її навколо своїх ніг на рівні щиколоток, і утворивши довгий прямокутник. Решта дітей по черзі стрибають через гумку, виконуючи різноманітні фігури в певному порядку. З кожним новим раундом гумку натягують все вище — на рівень колін, стегон і т.д. Переможцем стає той, хто без помилок виконає всі фігури в кожному рівні складності.

Ігри для дітей на вулиці: цікаві варіанти

Дівчатка і хлопчики можуть випробувати кожен варіант зі списку, адже для цього не потрібні додаткові аксесуари, тільки гарний настрій і друзі. Такі дитячі розваги не виходять з моди і зрозумілі всім, вони допомагають дитині підтримувати відносини з однолітками, вчитися програвати і сприймати перемоги, виявити лідерські якості та вміння працювати в команді.

Також варто звернути увагу на не менш веселі заняття з цікавими аксесуарами. Адже активні ігри на свіжому повітрі для дітей дуже важливі, вони допомагають не тільки зміцнити соціальні зв'язки, але і здоров'я. Особливо в теплу пору року варто проводити багато часу у дворі, звичайно ж не забуваючи про правила безпеки.

Барвисті повітряні літаки від DJECO допоможуть насолодитися літом сповна — їх можна запускати разом з друзями, адже в наборі кілька моделей з різним дизайном. Вони не вимагають живлення або додаткових аксесуарів, знадобиться тільки фантазія для нових історій!

Також можемо запропонувати дитячу продукцію бренду Ecoiffierнабір з 2 конусоподібних тримачівіз двома яскравими м'ячиками. Доведеться побігати, щоб здобути перемогу! Знадобиться двоє учасників, які за допомогою спеціального механізму будуть виштовхувати м'яч зі свого тримача і кидати його іншому гравцеві. У процесі можна добре потренувати координацію рухів.

Якщо ж дитина віддає перевагу класичним іграм, то зверніть увагу на продукцію Shantou Jinxing. Адже в їхньому асортименті є кілька варіантів наборів для бадмінтону — з яскравими ракетками і воланчиками.

Розглянемо ближче модель з червоними ергономічними ракетками. Їхні ручки прогумовані — це допоможе зручному захопленню і вбереже від ковзання. У комплекті є і воланчик, і тенісний м'ячик, так що гравці можуть експериментувати! Такий набір підійде малюкам у віці від 5-ти років. Для веселого пікніка підійде також фрізбі. Наприклад, від бренду Tigres — в наборі 3 летючі диски різних кольорів.

Дитячі ігри на вулиці не обійдуться без яскравих малюнків на асфальті! Адже творчість не зупинити. Ses creative створили цікаві варіанти, щоб зробити перебування на свіжому повітрі ще яскравішим! Зверніть увагу на кольорову крейду, вона:

  • безпечна;
  • легко відмивається і відпирається від одягу;
  • не ламається в процесі малювання.

Можливо, ваша дитина теж хоче створити черговий вуличний шедевр — подаруйте їй набір із 6 шматочків крейди. Або можна поекспериментувати і вибрати фарбу для асфальту — так-так, така теж існує. У наборі 4 баночки — жовта, синя, червона, зелена — і пензлик. Комплект безпечний для дітей і підходить дівчаткам і хлопчикам від 5-ти років.

У нас ще багато цікавих варіантів дворових ігор для дітей — точно знаємо, що у великих компаніях часто влаштовують різні турніри, наприклад зі стрибків на скакалці. А якщо дитина ще й виконує складні фігури — то стає зіркою двору!

Потренуватися скакати можна завдяки яскравій продукції Shantou Jinxing. Погляньте на дитячу скакалку з підшипниками: її ручки прогумовані, а довжина — 2,8 метра. Користуватися цим спортивним інвентарем можна і вдома, і на вулиці. Підходить для дітей від 7-ми років. Якщо у дворовому турнірі головне кількість стрибків, то радимо звернути увагу на скакалку від Qunxing. У неї м'які ручки і є спеціальний таймер, який підраховує, скільки стрибків зроблено.

Крім класичних варіантів є ще цікаве пристосування від Shantou Jinxing — скакалка на ногу. Вона складається з кільця, еластичного шнурка і елемента в формі лампочки. Грати з нею весело і легко — кільце потрібно надягнути на щиколотку і почати обертати його, при цьому іншою ногою потрібно намагатися не наступити на скакалку. Таке вуличне заняття схоже на танець і допоможе розвинути почуття ритму. До того ж іграшка має світлові ефекти, які зроблять процес ще яскравішим!

Любителям футболу теж сподобається гратися на свіжому повітрі — на сайті ви знайдете м'ячі на будь-який смак: різного кольору і розміру. Нехай дворові матчі вашої дитини проходять на ура!

Чим ще зайнятися на вулиці? Можна пограти в пісочниці і створити ціле місто. Для цього існують набори з яскравими аксесуарами. Наприклад, бренд Battat створив відмінний варіант з візком, також в наборі:

  • грабельки;
  • лопатка;
  • відерце;
  • ситечко;
  • кілька формочок для піску з різним дизайном.

Всі елементи можна зберігати у візку — його зручно возити з собою, а всі інструменти будуть під рукою, коли знадобляться.

Також носити з собою всі необхідні аксесуари можна в стильному прозорому рюкзаку від Polesie. Усередині відро у формі квітки, ситечко, лійка, лопатка, грабельки і 7 формочок — частина з них у вигляді веселих тварин.

Наступна іграшка підійде для вуличних занять навіть найменшим будівельникам — від 1-го року. Бренд Tigres створив набір зі зручним лотком, який потрібно наповнити піском. Крім нього дитина зможе грати з відерцем, лопаткою, грабельками, формочкою-зіркою і корабликом. Родзинкою набору можна назвати невеликий млин, який прикрашає лоток.

Компанія Ecoiffier пропонує випробувати дитячу садову тачку — з нею можна також грати в саду, в наборі є все необхідне для юного садівника: відерце, лійка, лопатка, граблі, горщик для квітів, а також спеціальний інструмент, щоб посадити рослину.

Розкажіть дитині про своє дитинство: у що ви грали, чим захоплювалися. Це зміцнить відносини і підкине пару ідей для чергового дня з друзями. А також покладіться на свою дитину, у неї вистачить фантазії, щоб придумати нове заняття. Батькам же потрібно створити всі умови для веселого часу на природі або у дворі — іграшки та спортивний інвентар можна придбати на сайті bi.ua. І нехай малюки через багато років теж діляться ідеями цікавих дворових ігор!

Автор статті: Олеся Богдан

Рекомендовані статті

Подивитися всі статті
close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта