example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Популярні іграшки 2023: цікаві тренди та яскраві новинки

Статті та відео-огляди


Статті 11 Серпень 22493

Популярні іграшки 2023: цікаві тренди та яскраві новинки

Останні кілька років стали справжнім випробуванням для цілого світу. Та галузь виробництва іграшок і дитячих товарів не стояла на місці, а підлаштовувалась, щоб відповідати викликам і змінам сучасного життя.

Цьогоріч, після кількох років перерви, у німецькому Нюрнберзі нарешті відбулась найбільша міжнародна виставка дитячих товарів Spielwarenmesse 2023. Тут зібралися представники та виробники іграшок, щоб разом поговорити про тенденції, презентувати свої новинки та інновації, та показати, які ж іграшки будуть популярними у 2023 році.

Тренди іграшкового світу 2023

Жага до знань і сучасні технології впевнено крокують поруч ось уже не перший рік. Таке поєднання впливає і на тренди, які пануватимуть в іграшковому світі в 2023 році:

  • Тренд Discover. Це іграшки, спрямовані на дослідження, на космічну тематику, розкопки, біологію, фізику – на все, щоб діти поглиблювали знання та могли задовільнити свої інтереси.
  • Тренд Brands for Fans. Це продовження минулорічних трендів Toys 4 KIDults. Це іграшки (колекційні фігурки, робототехніка, конструктори тощо), орієнтовані на дорослих, які всередині залишаються дітьми.
  • Тренд Meta Toys. Це іграшки з доповненою реальністю та з додатковими функціями, які відкриваються за допомогою застосунків.

Топ-іграшки та переможці виставки 2023

Щорічно на виставці обирають найкращі іграшки в різних сегментах. Цьогоріч традиція продовжилась і були визначені топ-товари в 6 категоріях.

  • В категорії «Іграшки для малюків» (0-3 роки) переможцем стала іграшка EverEarth 7 in 1 Space Activity Cubeбізікуб 7 в 1 на космічну тематику, який можна віднести саме до тренду Discover.
  • В категорії іграшок для дітей дошкільного віку (3-6 років) переможцем визнали Yummy Bear Scaleіграшкові ваги, де на одні шальки треба покласти цифру, а на інші для рівноваги підібрати продукти.
  • В категорії «Іграшки для дітей шкільного віку» (6-10 років) перемогла іграшка History of Life on Earth. Це набір для дослідження, який через застосунок допомагає вивчати біологію, геологію, палеонтологію та астрономію.
  • В категорії «Тінейджери» (10+ років) переміг робот Miika K.I., який реагує на рухи людини, має вбудовані функції, або ж його можна запрограмувати на інший інтерактив.
  • В категорії «Стартап» перше місце посів набір татуювань Paw Patrol. При наведенні камери на татушки – персонажі з улюбленого мультика всіх дітей несподівано оживають.
  • В категорії «Еко-іграшки, які не шкодять природі» перемогу отримав конструктор Creative Building Blocks з переробленої деревини (з меблів і деревʼяних рам). Цей конструктор окрім деревʼяних елементів має силіконові конектори, завдяки яким можна складати що завгодно.

Новинки в іграшках 2023

З кожним роком виробникам і брендам дитячих товарів стає все складніше дивувати своїх покупців. Щоб відповідати запитам батьків і смакам дітей, галузь робить ставку на інновації, оригінальний дизайн, всебічний розвиток дитини і наближеність до реальності.

Іграшки у міні-форматах

Щороку асортимент іграшок поповнюється новими товарами, різноманіття вражає, а місця в дитячих кімнатах постійно не вистачає. Тож багато виробників вирішили зменшити не кількість нових іграшок, а їх розмір. Тенденція до зменшення актуальна як ніколи.

Улюблені ляльки LOL Surprise поповнилися колекцією LOL sooo mini, в якій представлені крихітні дівчатка зростом лише 8 см з цікавими аксесуарами. Та очікується ще менша серія Miniature Collection – з ляльками LOL та OMG зростом усього 6 см.

У Na! Na! Na! Surprise теж з’явиться нова лінійка міні-ляльок. Вони будуть дуже милі, як завжди яскраві, пластикові та з рюкзачками. А любителям Sylvanian Families слід очікувати нові маленькі сімейки лисичок фенек та пінгвінів.

Бренд TY вирішив не відставати і представив серію Collectible Mini Boos – флоковані брелоки розміром 6 см. А Purse Pets анонсував нові дизайни, сумки на пояс, клатчі та сюрпризи з міні-сумочками, які можна буде використовувати як брелоки на великі сумки.

Від MGA Entertainment очікується дуже цікава новинка – MINIVERSE Mini Food. Це шари-сюрпризи з різними інгредієнтами, з яких «за рецептом» необхідно приготувати страву. На сонці страва застигає і нею можна гратися. Так можна буде збирати цілі серії: вечеря, кафе, сніданки й інші.

Ляльки та пупси

Ляльковий світ потішить своїх шанувальниць цікавими оновленнями, змінами та перевипусками відомих серій.

Одне з найгучніших повернень відбулося у світі принцес Дісней і героїнь Крижаного серця. Компанія Mattel повернула собі ліцензійні права на Disney Princess і Frozen і випустила оновлену серію улюблених ляльок.

Цьогоріч шанувальниці зустрічатимуть повернення Monster High, нових Bratz з перевипуском серії Pretty 'N' Punk і оновлену Emily від Shantou Jinxing. А серія Rainbow High поповниться цікавими образами і ексклюзивними аксесуарами.

Kids Hits представили на виставці нову серію Be fashion academy. Ці лялечки сподобаються усім дівчаткам, адже подарують можливість не лише гратися, а й створювати наряди для пластикових красунь своїми руками. В комплекті до кожної ляльки йтиме манекен і інструкція, як створити новий образ.

Улюблені Baby Born змінюють упаковки та стають більш eco-friendly, адже позбуваються пластикового віконця. В аксесуарах очікується сповивальний столик, а також інтерактивне щеня, що по-справжньому п’є та пісяє.

LEGO новинки

У 2023 році світ очікує багато кінопремʼєр, тож і серед конструкторів LEGO будуть новинки за мотивами популярних фільмів і мультиків.

Фанати вже не можуть дочекатися окремої лінійки LEGO Sonic, де набори можна буде поєднувати між собою як траси, а також поповнення новим персонажем лінійки LEGO Super Mario – там зʼявиться Донкі Конг.

Шанувальники фільму «Індіана Джонс» матимуть змогу придбати нові конструктори LEGO Indiana Jones. Поповнення новинками очікується і в серії LEGO Harry Potter: це буде ельф Доббі, Скриня для квідичу, Битва за Гоґвортс, Замок Гоґвортс і Банк Грінготс. В LEGO Star Wars зʼявляться набори за мотивами нового серіалу «Асока» і велика фігура Чубакки.

Однією з цікавинок серед конструкторів LEGO беззаперечно стане нова лінійка LEGO DREAMZzz. Ці конструктори мають незвичайну ідею: інструкція буде розписана лише на 90%, а для решти 10% діткам пропонуватиметься 2 варіанти, як далі складати свій набір. А ще ці набори будуть дуже творчі і можна буде скласти машину-крокодила, корабель-привид-акула, мінівен-черепаха й інші кумедні поєднання.

LEGO Technic теж отримає кілька оновлень. Це і функціональний кран Liebherr LR 13000, який зможе підіймати інші моделі машин, і автомобіль Peugeot 9X8 Hypercar, і мотоцикл Yamaha MT-10, і навіть марсохід NASA Perseverance Mars Rover, з яким можна виконувати місії за допомогою застосунку.

У 2023 році Disney святкує своє 100-річчя і до цієї події у LEGO буде випущено кілька святкових наборів з особливою позначкою Disney 100. Іншим нововеденням є те, що мініфігурки до LEGO Disney тепер випускатимуть в картонній коробці, щоб фігурку не можна було помацати і лишався ефект сюрпризу.

Ще одним іменинником цьогоріч є Jurassic Park, який святкуватиме свою 30 річницю. З цього приводу буде випущено кілька нових наборів LEGO Jurassic World.

Barbie

Улюблениця дівчат лялька Барбі цього року нарешті отримала свій фільм. Прем’єра Barbie movie відбулася 20 липня. По фільму Mattel одразу випустила спеціальну колекцію ляльок Barbie The Movie.

Окрім фільму та товарів за його мотивами, Mattel випустили оновлену бузкову шафу з лялькою та двоповерхову гардеробну Барбі, невдовзі очікується і новий будиночок Dreamhouse.

Також була презентована нова лінійка My First Barbie, яка розрахована на дітей дошкільного віку. Лялька має м’які кінцівки, тому її легко вдягати, а ще вона вища і обʼємніша за стандартну Барбі.

Треки та машинки

Збирати, зʼєднувати, запускати, мчати на шаленій швидкості і, звичайно, розважатися! Саме це очікує всіх фанатів машинок і автотрас із популярними іграшками 2023.

Hot Wheels випустить новинки за мотивами Форсаж 10. Очікується дві серії – тематична та преміум Hot Wheels Форсаж. Також у 2023 році активно розвиватиметься лінійка машинок для дорослих колекціонерів.

З новинок серед машинок очікуються інерційні моделі Hot Wheels, моделі на радіокеруванні, а також скейти-фінгерборди зі взуттям для пальчиків.

Окрім машинок оновлення торкнулися і трас. Усім батькам відомо, як незручно було зберігати треки, тож Mattel презентував новинку – Hot Wheels track builder. Це треки зі спеціальними боксами, які можна використовувати для будівництва трас, а потім скласти сам трек для зберігання в цей же бокс.

Фанати мультяшного Спайді вже в очікуванні, адже Smoby анонсував новий гнучкий трек FleXtreme з ліцензією Spidey, а Hasbro представила машинки Spidey. Це так круто, коли улюблений герой сідає в машину і мчить улюбленим треком.

Бренд Dickie Toys презентував свою новинку – StreetsʼN Beatz. Це машинки різних розмірів, які грають різну по стилям музику. Найбільша машинка з цієї серії схожа на діджейський пульт, за яким можна міксувати музику, або підключати свою.

Фігурки для дорослих і малих фанів

Тренд на Toys 4 KIDults не збавляє оберти, а навпаки з кожним роком стає все популярнішим. Тому виробники іграшок створюють товари не лише для своїх маленьких поціновувачів, а й для дорослих, яким теж хочеться розваг.

Дорослі та маленькі фанати у 2023 році зможуть поповнити свої колекції новими фігурками Transformers, серед яких будуть оновлені Оптімус Прайм і Бамблбі. Або ж чимось цікавим за мотивами Черепашок-ніндзя: шанувальники фігурок зможуть обирати між маленькою фігуркою з аксесуарами або великою фігурою черепашки зростом 30 см. А ще буде неймовірна бойова машинка Pizza Fire van з вбудованим «запускачем» піци, в який можна помістити фігурки черепашок та Сплінтера, і база мутантів «Каналізаційний дім» висотою 60 см, яка має кілька рівнів та більше 20 функцій.

Шанувальники Star Wars неодмінно захочуть мати інтерактивного робота Chopper (45 см), бластер Мандалорця, що світиться, велику базу юних джедаїв чи фігурку маленького Ґроґу з еластичним обличчям, якому можна змінювати посмішку, міміку, закривати чи відкривати очі.

Ті, хто любить магію, будуть у захваті від новинки зі світу Гаррі Поттера. Бренд Wizarding World презентував нового інтерактивного Доббі. Він має анімовані рухи очей, шиї, рук і вух, а також видає звуки та фрази з фільму. Найцікавіше, що цей Доббі розпізнає, якщо йому дати в руки справжню шкарпетку.

Набори для творчості

Творчість всебічно розвиває дитину, тож виробники дитячих товарів не оминули цей процес і презентували кілька захопливих цікавинок.

Cool Maker представив набір Pop Style Bracelet Maker, за допомогою якого можна легко створити браслети без вузлів і застібок. Намистини необхідно розмістити на резинках і затиснути в спеціальному пристрої і все – браслет готовий.

Від Make It Real очікується дві цікаві новинки. Перша, це Міні гончарна майстерня з обмежувачем, що допомагає створити ідеальну форму навіть «новачку», при цьому все навколо залишається чистим. Друга, це набір для декору нігтиків з лаками і блискітками: все що треба, це нафарбувати нігтики, вставити контейнер з блискітками в спеціальний пристрій – і нігтики блищать.

А бренд Smoby анонсував барвистий Flower Market. Це іграшка, що поєднує в собі набір для творчості, де необхідно власноруч зробити квіти з тканини та основи, і рольову гру, влаштувавши вдома квітковий ярмарок.

Ігри для сімейного дозвілля

Ніша ігор, в які цікаво грати всією родиною, теж поповнилась кількома новинками. Компанія Spin Master представила оновлені пазли за мотивами мультфільму Щенячий патруль. Іншою новиною стало те, що Spin Master придбала канадську компанію 4D Brands International (4D), тож тепер очікуються обʼємні 4D пазли є ліцензіями Star Wars та Harry Potter.

Велику кількість нових пазлів чекаємо і від Trefl, а Cayro презентували оновлені кубики Рубіка, карти, доміно, шахи та шашки, а ще анонсували деревʼяні доміно, ігри мемо та пазли для найменшеньких.

У Hasbro Gaming вийде нова гра Twister Air із застосунком, в яку зможуть грати до 8 гравців. Кожен учасник надягатиме спеціальні браслети на руки та ноги, на екрані будуть з’являтися точки і їх необхідно буде «ловити».

М'які іграшки

Діти обожнюють милих пухнастиків, тож кретивна індустрія дитячих товарів без упину працює над створенням нових іграшок, які б тішили малечу. Але при цьому виробники думають про екологію і з кожним роком стають все більш еко-відповідальними.

Keel Toys вже на 70% виробляє свої іграшки з продуктів переробки пластикових відходів. А в 2023 році світ побачить нова серія еко-іграшок Adorable World, в яких пластикові очі будуть замінені на вишиті. В серії Keeleco зʼявляться нові динозаври меншого розміру, спінозаври, анкілозаври, змії, омар та навіть риба-фугу.

Один із найулюбленіших брендів Chi Chi Love потішить одразу кількома цікавими новинками: песик Happy Husky, що виконуватиме 12 голосових команд, і собачка Chi Chi Love Happy Gardening в милій панамці та з інструментами для садівництва.

В 2023 році відомій іграшці Furby виповнюється 25 років. Тож до цього свята компанія Hasbro планує випуск двох оновлених Фербіків в кораловому і фіолетовому кольорах, які будуть танцювати, їсти, спілкуватися між собою, а щоб вимкнути, їх треба вкласти спати.

Іграшки по відеоіграх і мультиках

Кожна премʼєра мультфільму чи реліз гри обовʼязково знаходить відображення в іграшках на полицях дитячих магазинів.

Лідерство утримують іграшки по мультсеріалу Paw Patrol. На жовтень 2023 року запланована велика премʼєра мультфільму з головною героїнею Скай, тож всім фанатам приготуватися, адже нових іграшок буде дуууже багато.

Іншим популярним мультсеріалом, який все більше завойовує прихильність фанатів є Spidey. Тож іграшки з малючком-павучком і його друзями теж користуються попитом. Компанія Smoby презентувала набір дитячих інструментів з ліцензією Spidey.

Невдовзі очікується вихід нового сезону мультфільму Infinity Nado, тому асортимент іграшок поповниться новими пускачами, а також розбірною ареною.

Найпопулярніша серія про тваринок Adopt me з гри Roblox отримає круте оновлення. Купуючи іграшку цієї серії, дитина знайде там код, який даватиме унікальні предмети в самій грі. Ось таке поєднання реальності та віртуальності!

Чарівна розпаковка

Розпаковка з вау-ефектом продовжує впевнено тримати лідерство серед трендів іграшок і в 2023 році.

Компанія Mattel здивувала прихильників Barbie одразу кількома новинками, презентувавши нові серії Barbie Color Reveal і нових персонажів в Barbie Cutie Reveal. Очікується ще одна лінійка – Barbie Pop Reveal, де таємнича лялька ховатиметься в стакані з коктейлем і матиме аромат певного напою.

Нові лялечки зʼявлятимуться і з чарівних казанків Magic Mixies, а щоб отримати іграшку, необхідно змішати воду і 3 секретні інгредієнти.

Улюблені Rainbocorns теж очікують поповнення. Вийдуть маленькі та середні Bunnycorn surprise series 2, середні за розміром Kittycorn surprise і новенькі Marmaidcorn surprise.

Бренд Treasure X теж анонсував багато новинок, серед яких великий набір Skull Island і фігурки для колекціонування по 4 стихіям. А ще очікуються нові набори Treasure X Minecraft.

Розвивальні іграшки

Асортимент іграшок для малюків теж поповнився різними цікавинками, які вийдуть у 2023 році.

Fisher Price зробили прекрасне цуценя коргі з килимком для дитини, оновили ходунки та презентували музичне пінгвіненя і цікаву підвіску-тукана.

Бренд Infantino здивував прорізувачем, що світиться в темряві, а Kids Hits Wooden оголосили про лінійку деревʼяних іграшок, оновлені телефони та планшети для малюків, килимки, музичні іграшки й іграшки з тактильними ефектами.

Mega Bloks змінили упаковку в класичних наборах конструкторів і показали цікаву новинку – машинку-конструктор, в яку можна складати кубики і використовувати її як толокар.

Антистрес і іграшкова зброя

Антистрес іграшки Goo Jit Zu не втрачають своєї популярності донині. Тож бренд представив оновлених монстрів-сквишів з незвичайними капсулами всередині, які можна лопати й іграшка почне світитися.

Компанія Moose анонсувала новий бренд AKEDO. Це джойстики, на які можна встановлювати фігурки для змагань. Очікується навіть серія з черепашками-ніндзя для ще запекліших боїв.

Вибір іграшкової зброї стане більшим, адже X-Shot поповниться водяною зброєю зі скінами, в серії Hyper Gel зʼявиться зброя, що стріляє орбізами, а ще очікується крутезний кулемет Zuru X-Shot Insanity.

Hasbro анонсували бластери Nerf, що стрілятимуть орбізами, крутий Nerf Elite Double Punch, а також новинки в лінійках Fortnite і Minecraft.

Кількість іграшкових новинок просто вражає, але чи стануть вони популярними іграшками, які любитимуть не один рік, покаже тільки час і прихильність дітей та їхніх батьків. А поки захоплюємось цьогорічними трендами і складаємо вішліст омріяних подарунків!

Автор статті: Анна Шевченко

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта