example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Подарунки для дитини на 5 років: 15 найкращих ідей

Статті та відео-огляди


Статті 08 Липень 1873

Подарунки для дитини на 5 років: 15 найкращих ідей

Вибрати подарунок на п’ятий день народження дитини, на перший погляд, дуже просто. Однак, якщо ви прагнете по-справжньому ощасливити малюка, ця задача може виявитися більш клопіткою. Тут доведеться проявити фантазію та винахідливість.

Які ж іграшки цікавлять п’ятирічок? Дитячі психологи наголошують, що в цьому віці проходить активний розвиток творчих і фізичних здібностей. Хлопчики та дівчатка вже інакше сприймають дорослих, однолітків і навколишній світ загалом. Трансформується також усвідомлення власної індивідуальності, статевої приналежності. П’ятирічні діти прагнуть більшої незалежності, уявляють себе героями улюблених казок, мультиків чи ігор, мріють про майбутні професії.

Варто пам’ятати, що для малюків 4–6 років основним заняттям і способом сприйняття інформації залишається гра. Ця діяльність здатна стимулювати розвиток мисленнєвих здібностей, прискорити формування нових нейронних зв’язків. Аби вибрати оригінальний подарунок на 5 років, також враховуйте властиву віку непосидючість дітей. Їм кортить більше рухатися, долати не надто складні перешкоди, спілкуватися з однолітками тощо.

Хороший подарунок для дитини такого віку має бути направлений на реалізацію щонайменше однієї з перелічених потреб. Також в цей період розваги можна поєднати з підготовкою до першого класу, в ігровій формі вивчаючи різноманітні явища навколишнього світу.

Підготовка до 5-го дня народження дитини

П’ять років — перший маленький ювілей для дитини, а також велике свято для її батьків. Ще трошки — і дошкільня стане першокласником, а там і шкільні роки промайнуть немов один день! Тому так важливо підготуватися до свята заздалегідь. Зробити це можна в декілька кроків:

  1. Вибрати місце проведення вечірки, а також її тематику. Організувати свято можна вдома, в дитячому ресторані чи центрі розваг. Важливо, щоб тематика вечірки відповідала інтересам і захопленням малюка.
  2. Скласти список гостей і вигадати спосіб запрошення. Разом з дитиною складіть перелік дорослих, а також маленьких відвідувачів свята. Запросити гостей можна просто на словах, за допомогою яскравої листівки чи спеціально оформленого електронного листа.
  3. Продумайте декорації. Попіклуйтеся про те, щоб вибрана локація була своєчасно прикрашена. Можна використовувати кольорові та фігурні повітряні кульки, гірлянди тощо. Гарний антураж підсилить відчуття свята.
  4. Виберіть їжу та напої. Складаючи меню на дитячий день народження, враховуйте алергії, харчові уподобання гостей і самого іменинника, потурбуйтеся про цікаве оформлення страв, дещо обмежте кількість солодощів.
  5. Подбайте про подарунки. Презенти залишаються найголовнішою частиною свята. Малюк може розпакувати кожен пакунок відразу або вже після закінчення веселощів. У другому випадку відчуття свята триватиме набагато довше. Аби не засмучувати іменинника, частину подарунків можна розпакувати у процесі святкування, а інші залишити на потім.
  6. Фотосесія. Це не обов’язковий елемент, але запрошений фотограф допоможе зберегти дорогоцінні спогади про день народження. При цьому батькам чи іншим дорослим гостям не доведеться відриватися від святкування.

Що подарувати дитині на 5 років: вподобання діток

В цьому віці продовжуються активне формування свідомості та мислення дитини, її фізичний розвиток. Дівчатка більше уваги звертають на власну зовнішність і модель поведінки, наслідуючи маму та інших близьких жінок. Юній принцесі сподобаються дитячі прикраси та косметика, різноманітні творчі набори.

Більш хлопчачі подарунки для дітей п’яти років — іграшки, дотичні до військової тематики, ніндзя, динозаврів, спортивних розваг. Однак дівчат також можуть захопити історії про доісторичних рептилій чи легендарних героїв. Незалежно від інтересів, діти обожнюють гратися не лише наодинці, а й з друзями, членами сім’ї. Тому спортивний інвентар та розваги для компанії обов’язково припадуть імениннику до душі.

Крім того, саме у віці 4–6 років у дітей прокидається особлива цікавість до гаджетів. У результаті з’являється чимало улюблених персонажів не лише з книг і мультиків, а й з мобільних і комп’ютерних ігор. Підтримайте пізнавальну активність, вибираючи саме тематичні іграшки!

На що звернути увагу, вибираючи подарунок на 5 років

Якщо імениннику чи іменинниці виповнюється 5 років, можна піти двома основними шляхами: влаштувати сюрприз чи обговорити побажання. Зазвичай в цьому віці діти вже розуміють, що їм цікаво, а іноді навіть чітко знають, що хотіли б отримати на свято.

Корисною практикою є складання батьками вішліста. Це список іграшок, які стануть ідеальними подарунками для конкретної дитини. Складіть вішліст на основі побажань малюка та власних вимог. Такий підхід має кілька переваг:

  • Батьки заздалегідь визначаться з власним презентом для дитини.
  • Гості свята подарують бажану іграшку, незалежно від того, наскільки добре знають мрії та вподобання іменинника чи іменинниці.
  • Не виникне ситуації, коли малюк отримає кілька однакових або дуже схожих подарунків.
  • Суттєво знижується ймовірність недоречних, з батьківської точки зору, презентів.
  • Гості самостійно виберуть подарунок згідно зі списком і прийнятною ціною, тож елемент несподіванки залишиться.

Додатково зверніть увагу на такі обов’язкові чинники як безпека, якість, відповідність подарунка віку дитини. Рекомендується вибирати товари відомих виробників, які надають гігієнічні сертифікати та гарантію на кожен виріб.

Що купити дитині на 5 років: 15 найкращих ідей

Ми підготували список рекомендацій, в якому ви знайдете захопливі подарунки для п’ятирічних хлопчиків і дівчаток. Ці іграшки справлять незабутнє враження на малечу. Щоб не загубити найкращі варіанти, додавайте їх у персональний вішліст на нашому сайті!

Набір косметики Martinelia Кейс Ямі стане чудовим подарунком для маленької принцеси. Він виглядає як професійний б’юті-бокс, декорований смаколиками та веселими звірятками. Всередині — великий вибір тіней, блисків, помад, рум’ян тощо. Такий набір дозволить дівчинці відчути себе дорослою та самостійною, наслідуючи маму, а також відкриє можливість експериментувати з макіяжем.

Інтерактивна сумочка Spin Master Purse Pets Мінні Маус також припаде до душі дівчинці. Це особливий аксесуар, створений до 100-річчя компанії Disney. Сумочка не просто виконує свою пряму функцію, а ще й має 3 режими роботи: музичний, ігровий, сенсорний. Завдяки цьому іграшка стане справжньою подружкою для дівчинки.

Робот-трансформер Tobot Детективи галактики порадує іменинників, які цікавляться всесвітом трансформерів або полюбляють мультсеріал «Тобот». Іграшку можна скласти в шість різних видів транспорту! Дитина буде рада доторкнутися до персонажа улюбленого шоу, вигадати власну історію про трансформерів і розіграти карколомні сюжети за участі охоронців справедливості.

Набір Akedo Power Storm Потужний панч сподобається хлопчикам, які цікавляться бойовими мистецтвами, тематичними мультиками та фільмами. До комплекту входять 3 герої, могутній супротивник, а також спеціальний контролер. Набір розвиває дрібну моторику рук, стратегічне мислення та швидкість реакції в максимально веселій ігровій формі.

Улюблена лялька — найпростіший спосіб потішити маленьку дівчинку. Особливо популярні сьогодні Барбі, наприклад, набір Barbie Розваги біля басейну, та набір LOL Surprise Tweens, адже вони не просто мають чарівний дизайн, а й дозволяють зібрати цілу колекцію улюблених персонажок. Діти в захваті від додаткових аксесуарів та можливості розігрувати безліч сюжетних ігор.

Набір Hot Wheels City Атака кобри частіше за все вибирають для хлопчиків. Це карколомна траса для гоночної машинки (входить в комплект), оснащена пусковим механізмом. П’ятирічній дитині обов’язково сподобається екстремальний характер треку, а також можливість поїздки трьома різними траєкторіями.

М’яка іграшка Star Wars Малюк Йода сподобається юним шанувальникам «Зоряних війн». Це приємна на дотик лялька, яка ідеально підходить для обіймів та ігор, а також стане окрасою тематичної колекції. Бейбі Йода сприяє розвитку фантазії, сенсорних відчуттів, дрібної моторики, тому обов’язково сподобається дитині 5 років.

Набір-сюрприз Magic Mixies Чарівний казанок сподобається дітям, які цікавляться магічними історіями та казковими звірятками. Набір дозволяє відчути себе справжнім магом, що здатен створити власного плюшевого фамільяра. Дитина буде в захваті від можливості «начаклувати» іграшку-сюрприз.

Настільна гра Granna Монстри до шафи ідеальний подарунок для малят, які хочуть побороти власні страхи чи просто полюбляють весело проводити час з батьками та друзями. П’ятирічкам до вподоби химерні ілюстрації та можливість потренувати спостережливість, уважність, пам’ять.

Конструктор LEGO — надійний спосіб ощасливити маленьку дитину! Для хлопчиків підійде набір Ninjago Ніндзя Коробка з кубиками для творчості, а для дівчат зазвичай вибирають серію Friends чи, наприклад, набір LEGO Disney Princess Крижані ласощі Ельзи. Ці конструктори вражають оригінальними сюжетами, продуманими деталями та якістю. Дітям такі ігри допомагають розвивати просторове мислення, фантазію та увагу.

Набір Smashers Dino Island з аксесуарами стане приємним подарунком для маленьких шанувальників динозаврів. У гігантському яйці іменинник знайде понад 25 маленьких сюрпризів! Дитині обов’язково сподобається таке різноманіття розваг, до яких можна буде повертатися знову й знову.

Інтерактивний робот AT-Robot викличе бурю позитивних емоцій навіть у дитини, яка раніше не цікавилася подібними розвагами. Іграшка має сенсорні датчики, великий запас танцювальних мелодій, а також модуль для запису голосових повідомлень. Робот спілкується українською та сприяє розвитку емоційного сприйняття, фантазії, координації рухів.

Бусини Поп-Арт 300 деталей Battat — це набір для створення дитячої біжутерії: намист, браслетів, каблучок. Яскраві кольори та різноманіття форм сприяють розвитку дрібної моторики рук, а також творчих здібностей. Готові прикраси легко розбирати чи модифікувати.

Коляска Smoby Maxi-Cosi and Quinny стане однією з улюблених іграшок дівчинки, а також викличе справжній фурор на дитячому майданчику! Візочок за дизайном максимально наближений до справжнього. Ігри з лялькою допоможуть дитині приміряти на себе різноманітні сімейні та соціальні ролі.

Велосипед Miqilong RM стане бажаним подарунком для дитини, яка мріє навчитися кататися на «великому» велосипеді. Саме у п’ятирічному віці малюкам зазвичай дарують перший «справжній» транспорт. Як доповнення чи альтернативу можна вибрати дитячі ролики. Якщо дитина вже має велосипед чи його дарують інші гості, варто звернути увагу на захисне спорядження, яке убезпечить маленького рейдера від падінь та забиттів.

Чого не варто дарувати дитині на 5 років

Хоча порадувати п’ятирічного іменинника чи іменинницю доволі просто, все ж є іграшки, які з різних причин не підійдуть на роль подарунка. Розглянемо основні з них:

  • Вироби, що містять дрібні елементи, які легко проковтнути. Обмеження не такі суворі як для малюків до 3 років, але певну обережність проявити варто.
  • Іграшки, що не відповідають віку. Надто прості чи складні розваги будуть дитині просто нецікаві.
  • Предмети, які можуть бути неприйнятними для батьків. Дехто з дорослих не схвалює іграшкову зброю, інші мають певні релігійні чи культурні переконання. Якщо є хоч якісь сумніви, перед покупкою подарунка потрібно обговорити його доречність.

То яким саме має бути подарунок для дитини у віці 5 років?

Підсумовуючи все вищесказане, іграшка для п’ятирічки має враховувати індивідуальні інтереси, рівень розвитку, особливості віку дитини. Важливо, аби подарунок підтримував жагу до опанування нових знань і навичок. Ідеальний варіант завжди можна знайти на сайті «Будинок іграшок», адже в асортименті інтернет-магазину понад 50 тисяч товарів. Наші консультанти завжди готові допомогти вибрати найкращий подарунок на день народження!

Автор статті: Експерт Бі

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта