0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Дитяча залізниця: секрет популярності іграшки

Статті та відео-огляди


Статті 22 Лютий 11846

Дитяча залізниця: секрет популярності іграшки

Хто з дорослих не мріяв у дитинстві про домашню залізницю? Паротяг, що самостійно рухається по рейках, викликає захват у кожного малюка! Іграшкова залізниця з часом удосконалилася, тому в сучасному світі вибір поїздів і залізниць настільки великий, що часом буває складно визначитися.

Чим корисна іграшкова залізнична дорога для дитини

Всі мами й тата прагнуть, щоб іграшка не лише веселила дитину, а й мала позитивний вплив на фізичний, розумовий, емоційний розвиток. Домашня залізнична дорога та потяги чудово виконує цю функцію: малюк в процесі гри задіює дрібну моторику, уяву, досліджує світ. Кожен вік передбачає свій напрямок розвитку, хоча спостерігаються певна тяглість і взаємозв'язок у навичках та знаннях, які отримує дитина.

Іграшкова залізниця для дитини віком 1,5–2 роки

У цьому віці доречними будуть великі, яскраві дитячі паровози і потяги без маленьких небезпечних деталей. Сама залізниця має бути простої форми (круг чи овал), невеликої довжини, можна з місточками. Головна сфера, яка розвивається в процесі гри, — це дрібна моторика. Маленькі пальчики тренуватимуться збирати деталі дороги між собою, пересувати коліями потяг, маневрувати. Такі вправи помітно впливають на покращення побутових навичок: маляті буде легше вдягатися, самостійно їсти тощо. Крім того, ігри з активізацією дрібної моторики позитивно позначаються на розвиткові мовлення, тому особливо корисні для діток.

Інтерактивна залізнична дорога для дитини 2 роки, яка вміє співати, розмовляти, грати музику, допоможе маляті в процесі розваги засвоювати базові знання: кольори, лічбу, форми тощо.

Цікаві іграшкові залізниці на вік 3–4 роки

З цього віку дитина починає активно виявляти цікавість до механізмів, тому найкращим вибором стане реалістична модель залізниці. Додатковим бонусом стануть будівлі, іграшкові дерева, фігурки тваринок або людей, які будуть персонажами у грі. Дрібна моторика задіяна на більш високому рівні, адже моделі стають складнішими: потяги та дороги мають більше деталей, які потрібно зібрати докупи та змусити працювати. Водночас у фазу активного розвитку входять уява та креативність. Дитина вигадує сюжети, пропонує різні сценарії розвитку подій, прагне скласти залізницю щоразу якимось несподіваним способом.

Іграшкова залізниця для дитини 5 років і старше

Як хлопчик, так і дівчинка такого віку — це уже доволі усвідомлена дитина зі сформованими базовими уявленнями про світ. Малюка починають активно цікавити соціальні явища, наприклад, конкуренція, програші та перемоги. Саме тому міні копія залізної дороги буде використовуватися як трек для перегонів, швидкісних заїздів. Ще одне важливе вміння, яке закладається саме у цей період, — це бачення причинно-наслідкових зв'язків і прагнення самостійно розвʼязувати проблеми.

Під час гри з іграшковою залізницею у кожен з вікових періодів розвивається просторове мислення. Маленькі дітки вчаться розуміти, що таке право та ліво, вгору та вниз. Діти старшого віку починають заздалегідь співвідносити розмір конструкції та площу місця для гри, щоб будівництво не зайшло в глухий кут.

Як же обрати залізницю?

Вибираючи паровоз для дитини, варто обов'язково враховувати її вік. Приблизно до 1–1,5 років немає потреби купувати великий набір з безлічі рейок і вагонів. Маляті більше підійде окремий поїзд, паровозик на колесах, оптимальний матеріал — пластик чи деревина.

Якщо малюк давно цікавиться залізничною тематикою, варто звернути увагу на можливості поїздів: різні види управління та ефекти точно зацікавлять допитливу дитину. Одним із найголовніших критеріїв під час вибору є якість збірки виробу, безпека матеріалів і сертифікація на товар. Здоров'я та безпека мають бути на першому місці. Також важливо, чи зможе дитина зрозуміти, як зібрати залізницю чи запустити механізм.

Види поїздів і залізниць для дітей

Нині залізниця — це не просто комплект залізних рейок із поїздом. Сьогодні використовуються різні матеріали виготовлення, потяги пропонують кілька видів управління та безліч можливостей, з двигуном або без нього, здатні працювати від різних джерел живлення тощо. Щоб знайти відповідь на питання, як вибрати іграшку дитячий потяг, варто ознайомитися з усім різноманіттям магазинів.

Дерев'яні іграшкові поїзди

Залізниця для малюків із деревини є найбезпечнішою для здоров'я. Доволі популярними є дитячі дерев'яні паровозики з кубиків або з фігурками різних звіряток — вони вчать розрізняти кольори, рахувати, вивчати назви тварин. Такі іграшки бувають на ручному управлінні чи моторизовані. Підійдуть для дітей від 2-х років.

Дерев’яна іграшка Cubika Поїзд з машинками, Веселковий експрес або Поїзд-тістечко на магнітах можуть використовуватися для гри як окремі іграшки або у поєднанні одна з одною.

На більш старших дітей розрахована Іграшка Viga Toys Залізниця 49 деталей: вона дозволяє побудувати велику дорогу з мостами, будиночками, деревами. Доповнити її можна Додатковим набором до залізниці Viga Toys Дорожні знаки.

Потяги з пластику та металу

Найкращі іграшкові залізні дороги для старших дітей зазвичай виготовляють з пластику або металу. Це обумовлено міцністю, зносостійкістю та невисокою вартістю матеріалів. Якщо іграшка виготовлена з якісного та безпечного матеріалу, то залізниця підійде і для найменших. Завдяки пластику можна створити яскравий поїзд, який сподобається і малятам, і підліткам.

LEGO — всесвітньо відомий виробник, в асортименті якого є і конструктори-потяги, до того ж, розраховані на різний вік. Так, малюкам обов'язково сподобаються LEGO DUPLO Потяг з цифрами — вчимося рахувати та LEGO DUPLO My First Потяг тваринок, які перетворять навчання на захопливу гру.

Для трошки доросліших діток цікавими будуть LEGO DUPLO Паровоз і LEGO DUPLO Вантажний потяг, адже обидва ці конструктори дозволяють скласти робочу модель іграшкової залізниці з інтерактивними кнопками.

Діти від 7 років і старше оцінять великі багатофункціональні набори: LEGO City Вантажний потяг і LEGO City Пасажирський потяг-експрес. Це складні конструктори, які містять багато деталей. Процес складання здатний захопити всю родину, а в результаті ви отримаєте деталізовану функціональну модель.

Для високої деталізації потягів виробники часто використовують метал, адже з його допомогою можна до дрібниць відтворити модель сучасного або старовинного поїзда в певному масштабі.

Реалістичні моделі поїздів

Більшість хлопчаків обожнюють колекціонувати моделі поїздів! Мати точну копію справжнього локомотива чи товарний потяг мріє багато хто, адже роздивлятися її дуже цікаво.

Бренд Dickie Toys пропонує реалістичну модель — Dickie Toys City Міський поїзд, у якому є пасажирські крісла, рухомі дверцята, дах.

Стартовий набір Mehano Гірський експрес пропонує ще більшу схожість з реальністю — його вагони завантажені деревиною, паливом та вугіллям, які необхідно буде доставити залізницею. Довжина рейок сягає майже 3 метрів, іграшку доповнено пультом управління.

Ретро-поїзди: назад у минуле

Старовинні потяги приваблюють незвичайним виглядом та високою деталізацією. Граючи з такими, кожна дитина почувається досвідченим машиністом та хоче якомога скоріше вирушити назустріч пригодам! Саме тому вінтажна залізна дорога для дітей від 4 років — чудовий подарунок.

Цікавим варіантом такого набору є Shantou Jinxing 3 вагони з пасажирським. Іграшку доповнено світловими та звуковими ефектами, тому гра гарантовано буде цікавою!

Ігрові набори залізниць для дітей

Потяг — цікава та самодостатня іграшка, але, чим більше у дитини є деталей для будівництва, тим кращою вийде розвага. Набори іграшкових залізниць можуть бути укомплектовані по-різному. Зазвичай вони містять локомотив та вагони, прямі та радіусні рельси, в деяких коробках ви знайдете мости та переїзди, вокзали, зупинки, станції для завантаження та ще багато чого цікавого.

Так, набір Shantou Jinxing Залізна дорога з вантажною платформою на початку гри є конструктором, з якого потрібно зібрати залізницю довжиною 3 метри, доповнену зоною для завантаження та розвантаження вагонів. Коли іграшка готова — це повноцінна локація, яку можна використати в багатьох сюжетах.

Набір Big Motors Залізниця із 9 вагонами моторизована складається з рейок різної форми та дев'яти вагонів. З неї можна щоразу збирати нову дорогу цікавої форми, щоб гра не набридала.

Іграшкові потяги з мультфільмів: Chuggington і Thomas and Friends

Жодна дитина не встоїть перед іграшкою з улюбленого мультсеріалу. Потяги виконують головні ролі у кількох мультиках, найвідоміші з яких: Паровозик Чаггінгтон і Томас та друзі. В асортименті «Будинок іграшок» ви знайдете брендові моделі та цілі набори, з якими можна розігрувати улюблені серії чи вигадувати цілком нові неймовірні пригоди.

Набір Chuggington Сафарі — це сонячно-жовтий потяг Мтамбо, який мандрує дикою природою та зустрічає на своєму шляху мавпочку, слона та навіть лева. А набір Chuggington Залізничне депо з паровозиком Вілсоном дозволить покатати улюбленого героя по дорозі у формі вісімки, зачиняючи та відчиняючи шлагбауми, як справжній працівник залізниці. Також в магазині представлено окремі фігурки героїв мультика про Чаггінгтона: Вілсон, Брюстер, Суперчаггер, Ашер, Коко.

Бренд «Томас і друзі» недарма посідає почесне місце на іграшкових полицях: він славиться різноманітністю наборів, яскравими паровозиками та високою якістю кожної іграшки. Моделі та набори «Томас і друзі», створені за мотивами однойменного мультсеріалу, підійдуть дітлахам від 3-х років і стануть не лише улюбленими забавками, але й розвивальною грою.

До асортименту бренду входять немоторизовані металеві та моторизовані пластикові паровозики, а також різноманітні ігрові комплекти, сумісні між собою. За допомогою залізничної дороги дитина вчиться зчіпляти та розчіпляти вагони, контролювати швидкість потяга, керувати його рухом, покращуючи при цьому свою координацію та спритність.

Деякі набори відтворюють локації, знайомі по мультфільму: Thomas and Friends Залізнична станція Кнепфорд, Карлі та Сенді, Незабутні пригоди на острові Кренкі, Кольорова пригода. Інші ж присвячені сюжетам та ситуаціям, які траплялися в серіалі: Пригоди в кришталевій печері, Пригоди на Содорі. Також в асортименті є додаткові деталі, різні види рельсів, за допомогою яких можна урізноманітнити розваги. Ви можете купувати улюблених героїв поступово, поповнюючи ігровий простір дитини цікавими якісними іграшками.

Іграшкові залізниці — це неймовірний асортимент, який охоплює прості та безпечні вироби для малят, нескладні набори для будівництва та гри, великі конструктори з сотень деталей. Гратися з потягами не лише цікаво, а й корисно. Зазирніть до великого каталогу магазину «Будинок іграшок», щоб знайти ідеальний подарунок для маленького фаната поїздів та залізниці.

Автор статті: Експерт Бі

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта