example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди 18 ідей, що зробити з конструктора LEGO

Статті та відео-огляди


Статті 29 Грудень 6069

18 ідей, що зробити з конструктора LEGO

Конструктор LEGO — справжня легенда, він був визнаним найкращою іграшкою XX століття. Сьогодні в цієї розваги також залишається мало конкурентів. Конструктор зачаровує не лише дітей, а й дорослих, адже пропонує реалізувати практично будь-який творчий задум. Крім того, батьки вибирають продукцію саме цього бренда через високу якість та безпечність матеріалів.

Сьогодні ми поговоримо про те, які вироби з конструктора Лего можна створити своїми руками, навіть не маючи особливого досвіду. Ці ідеї підштовхнуть креативне мислення, надихнуть вас на творчі експерименти та дозволять отримати максимум задоволення від самовираження.

Як зробити поробки з Лего?

Нарешті набір LEGO вибраний і куплений, перед вами безліч дрібних будівельних блоків і простір для створення ігрових фігурок чи навіть справжніх корисних речей. З чого ж почати конструювання? Якщо перед вами постало таке питання, скористайтеся нашими порадами:

  • Врахуйте запаси будівельних блоків. Класичні набори LEGO зазвичай містять доволі багато деталей, проте перед початком будівництва варто співставити кількість елементів з масштабами ідеї. Наприклад, навіть з найменшого комплекту можна створити десяток дрібних фігурок (будиночки, машинки, тварини). В такі набори, крім звичайних блоків, входять колеса, вікна, шарніри тощо. Для побудови цілого іграшкового міста варто докупити на сайті «Будинок іграшок» ще 1–2 великих комплекти.
  • Пам’ятайте про наявність спеціальних серій. LEGO Classic — лінійка універсальних конструкторів для реалізації будь-яких творчих ідей. Проте, якщо ви хочете побудувати складний механізм чи реалістичний автомобіль, варто обрати Лего Технік, у якій представлені тематичні набори та детальні інструкції зі складання іграшок. Загалом виробник пропонує нам великий асортимент тематичних серій. Аби зрозуміти, що можна зробити з LEGO Technic чи Marvel, достатньо подивитися на коробку.
  • Використовуйте додаткові інструменти та матеріали. Якщо ви збираєтеся створювати не лише красиві, а й корисні речі з конструктору, вам можуть знадобитися клей, викрутка, дроти, шурупи, дриль тощо. Це зробить готовий виріб міцним і довговічним, хоча повторно використати кубики скоріше за все вже не вийде.
  • Розважайтеся цілою родиною. Запросіть до створення поробок усіх членів сім’ї! Це не лише принесе радість, а й дозволить поділитися творчими ідеями, скласти більш складні та цікаві конструкції.

Що побудувати з LEGO: цікаві ідеї

Іноді як дорослі, так і діти стикаються з творчою кризою. Що змайструвати з конструктора, коли нудно? Які оригінальні вироби скласти зі знайомих блоків конструктора Лего ? Якщо раптом здалося, що LEGO вичерпав свої можливості, варто надихнутися новими ідеями!

Роботи. Для такої фігурки знадобляться здебільшого прямокутні та квадратні блоки. Якщо робот буде маленьким, як голову використайте прозору напівсферу. У більших фігурках доведеться обійтися звичайними деталями. Для очей підійдуть прозорі кольорові кружальця або навіть маленькі колеса.

Фрукти та овочі. Експериментуйте зі складанням пласких чи об’ємних плодів різного розміру. Кольорове розмаїття деталей LEGO дозволяє створити найрізноманітніші варіанти таких фігурок. Готові фрукти та овочі можна використовувати для гри в ресторан, магазин чи кухню.

Дерева. Вам знадобляться прямокутні блоки різних розмірів і кольорів. Для більш цікавого вигляду варто комбінувати різні відтінки коричневого та зеленого. Використовуйте деталі зі скошеними кутами для формування вигинів стовбура та крони. Для основи підійде будівельна пластина — так дерево міцно стоятиме, а під ним легко буде розмістити квіточки, будинки чи фігурки.

Літачки. Для такої фігурки знадобляться звичайні квадратні чи прямокутні блоки, а також скоси — вони незамінні для створення кабіни пілота та хвоста. Для крил підходять будь-які плоскі деталі достатнього розміру.

Тварини. У класичних наборах конструктора завжди є різноманітні оченята. Використовуйте їх для збирання моделей справжніх чи фантастичних звірів. Виробник пропонує зрозумілі інструкції до створення простих фігурок: кита, лисички, слона тощо. Готові моделі можна використовувати для повсякденної гри чи як інтер’єрну прикрасу.

Шахи. Аби змайструвати дошку в повний розмір, знадобиться будівельна платформа та по 32 квадратні деталі двох кольорів. Ігрові фігури також можна зібрати з конструктора, але доведеться домовитися про умовні позначення. Наприклад, основний склад буде відрізнятися кольорами, а пішаки — меншим розміром. Це може пробудити в дитини інтерес до захопливої стратегічної гри.

Лялькові будиночки чи цілі замки. Вибір залежить від кількості будівельних блоків, які у вас є, а також побажань дитини. Найбільш захопливим варіантом буде будівля в розрізі, адже в кімнатах можна буде розмістити іграшкові меблі та жителів. Будиночок легко сконструювати самостійно або вибрати спеціальний тематичний набір з серії LEGO DUPLO.

Машинки. Навіть у найменших наборах Лего є різноманітні колеса, яких вистачає щонайменше на кілька машинок. Корпусу можна надати практично будь-якої форми, використавши квадратні, прямокутні або й трикутні деталі. Коли машинки будуть готові, дорослі та діти можуть влаштувати веселі перегони, а потім побудувати з конструктора гараж. А що можна зробити з Лего Технік — це окрема велика тема, адже в цій колекції є реалістичні моделі машин.

Архітектура. Конструювання відомих пам’яток більше подобається школярам та дорослим. Ви можете скласти силует Пізанської чи Ейфелевої веж навіть з класичного конструктора Лего. Проте більш деталізовані й красиві мініатюри вас чекають в спеціалізованих наборах Architecture, Creator Expert, а також Icons. Це доволі складні варіанти відомого конструктора, проте вони надзвичайно захопливі.

Прикраси. Невеликі деталі конструктора підійдуть для виготовлення дитячих сережок, підвісок і браслетів. Це можуть бути прості «буси» з квадратних блоків — достатньо зробити в бокових частинах отвори та вставити волосінь. Також можна збирати прості композиції з дрібних деталей, скріплюючи їх прозорим клеєм. У готовому виробі можна просвердлити дірочку, щоб вставити швензи чи волосінь. Такі яскраві прикраси обов’язково сподобаються юним леді.

Місто. Це доволі масштабне будівництво, яке порадує всю родину. Варто заздалегідь обрати місце розташування міста. Це може бути простора полиця, окремий стіл, таця чи широке підвіконня. Готові будиночки, дерева, машинки можна розставляти просто на поверхні або на заздалегідь зробленій основі з базових пластин. Місто можна нескінченно розбудовувати, покращувати та вигадувати ігрові сюжети з лего-людьми. Міський пейзаж легко збагатити, використавши відомі архітектурні пам’ятки з серії Architecture чи будівлі з колекції City.

Практичні речі з Лего для справжніх фанатів

Багатьом здається, що LEGO — то лише дитяча розвага, проте цей конструктор можна використовувати й для створення корисних повсякденних речей для дому. Цьому сприяють гігієнічність, виключна міцність деталей, велика палітра кольорів. Вироби з таких будівельних блоків стануть чудовими акцентами в інтер’єрі.

  • Ключниця. Як основу використайте будівельну пластину. Такі, наприклад, є в серії DUPLO. Оптимальний розмір розрахуйте, виходячи з кількості членів сім’ї, що мають власні ключі. Не забудьте зробити відступи від країв та між блоками-брелоками (зазвичай це 1–4 виступи). Якщо ви вирішили зібрати з Lego ключницю, то зможете легко змінити оформлення виробу надалі, наприклад, до різних свят або відповідно до сезонів. На пластині можна викласти будь-який напис чи малюнок, щоб зробити композицію унікальною. Як брелоки використайте будь-які блоки конструктора — вони ідеально кріпляться до пластини. Наприклад, це можуть бути прямокутники 2х5. Зробіть в деталі отвір за допомогою дрилю чи розпеченої викрутки. В дірочку протягніть кільце з ключами.
  • Лампа або нічник. Найпростіший варіант — вертикальний прямокутник з кольорових блоків. Заготовку можна залишити в такому вигляді, або скласти фігурний дах, передбачити в стінках отвори, використати для декору улюблені фігурки. Складніший, але більш ефектний варіант — фігурка настільної лампи з плоскою основою, ніжкою і плафоном. Незалежно від обраної конcтрукції, вам знадобиться дріт, світлодіод або ціла освітлювальна панель та паяльник. Джерелом живлення для лампи може виступати батарейка/акумулятор або розетка. Від вибраного варіанту залежить точний список матеріалів.
  • Флешка. Проста, але ефектна та корисна поробка. Для неї необхідно взяти кілька будівельних блоків (наприклад, два 4х8, чотири 1х4 і один 1х2) і звичайну флешку. Відкрийте корпус накопичувача й перенесіть «начинку» на внутрішню поверхню деталі LEGO. Зробіть мітки на обох блоках, аби по ним вирізати отвір для USB-штекера. Після такої підготовки краї деталей, а також контур виступаючої частини треба з’єднати прозорим клеєм. Дехто радить залити силіконом всю внутрішню порожнину виробу.
  • Подарункова коробка. Отримати таку конструкцію не складно, проте вона вимагає доволі багато деталей: аби верхня частина краще трималася, рекомендується зробити коробку двошаровою. При цьому внутрішній шар має виступати на внутрішню висоту кришки. За допомогою кольорових блоків можна імітувати навіть стрічку та бантик, якими зазвичай прикрашають подарункові коробки. Всі деталі варто проклеїти, аби у відповідальний момент конструкція не почала розвалюватися.

  • Ваза. Найбільш простий варіант — порожній всередині прямокутник, складений з кольорових блоків. Комбінуючи деталі, можна створити будь-який візерунок на гранях виробу. Стежте за тим, щоб всередину вміщалася склянка з водою, де і будуть стояти квіти. Якщо ж ваза призначена для штучних суцвіть чи сухого букету, можна не обмежувати себе у виборі форм. За основу візьміть будівельну пластину LEGO. Всі елементи рекомендується проклеїти. Трохи змінивши пропорції висоти й ширини, ту ж заготовку можна використовувати як горщик для квітів, підставки під олівці чи кухонне приладдя. В останньому випадку не забудьте зробити в основі виробу дірочки для стікання зайвої води.
  • Годівничка для птахів. Найпростіший варіант годівнички — будиночок з опорами по кутках замість стін. Дах можна зробити з базової будівельної платформи, або зібрати з пласких блоків. Також в Інтернеті можна знайти безліч інших, більш складних моделей. LEGO чудово підходить для таких виробів, оскільки яскраві кольори гарантовано приваблять птахів, а висока якість матеріалів дозволить використовувати годівничку не один сезон.
  • Підставки під чашки або келихи. Для цього оптимально підійдуть деталі, завширшки 1 чи 2. При цьому довжина блоків може бути різною для створення візерунка, відповідно до ваших побажань щодо форми та розміру. Коли індивідуальну схему створено, можна збирати яскраві підставки, обов'язково скріплюючи елементи прозорим клеєм.

Де взяти ще більше ідей для виробів з LEGO?

Маленькі й дорослі поціновувачі LEGO вигадали чимало поробок і цікавих виробів з цього конструктора. Побачити ще більше прикладів, схем складання можна на Youtube-каналі бренду, а також на офіційному сайті виробника. Достатньо знайти свій набір за номером (5 цифр, вказані на коробці) і перейти в розділ «Інструкції зі збирання». На новій сторінці ви побачите один чи декілька PDF-файлів з детальними схемами, які рекомендовані виробником. Дотримуйтесь їх або доповнюйте запропоновані ідеї власними унікальними рішеннями!

Також цікаві, а іноді й несподівані, пропозиції щодо того, що варто спробувати зібрати з Lego, дають численні блогери та ентузіасти, проєкти яких легко знайти в інтернеті. Серед таких виробів чимало дійсно цікавих схем різної складності.

На сайті інтернет-магазину «Будинок іграшок» ви знайдете все для втілення найцікавіших задумів у життя. Насолоджуйтеся творчістю з конструкторами LEGO!

Автор статті: Експерт Бі

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта