example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Книжковий огляд: відкрийте дитині чарівний світ літератури

Статті та відео-огляди


Огляди 11 Квітень 2261

Книжковий огляд: відкрийте дитині чарівний світ літератури

Завдяки читанню діти можуть познайомитися з неймовірним всесвітом, створеним автором, відкрити для себе багато особливостей магічних світів і дізнатися про найважливіші етичні моменти, які є невід’ємною частиною життя кожної людини.Зазвичай, уся найважливіша інформація подається на основі близьких для дитини образів та понять.

Під час читання активно розвиваються творчі здібності малюка, оскільки значно покращується уява. Моральне виховання також є невід’ємною частиною, адже хлопчики та дівчатка приміряють на себе образи героїв та героїнь, вчаться визначати хороше та погане, переживають разом із персонажами, аналізують їхні помилки та отримують масу емоцій. Ілюстрації допомагають створити комплексний світ, адже є базовою точкою для формування повноцінного зображення в голові в дитини.

Книги — це спосіб відкрити світ дитячих емоцій та краще зрозуміти їх

Цікаві книги для дітей інтригують батьків, адже описані історії нерідко доносять прості, але такі важливі життєві істини, про які періодично забувають. Молодим мамам і татам важливо проводити час із дітьми та разом читати книги. Такий вид дозвілля дає змогу випробувати ті почуття, які пережили персонажі і стати трохи ближче до своєї дитини.

Рекомендовано ввести традицію спільного читання, навіть після того, як синочок чи донька зможуть самостійно насолоджуватися пригодами книжкових героїв. Знайомтеся з новими персонажами та паралельно налагоджуйте емоційний контакт із дитиною. Подібні близькі довірчі відносини будуть особливо корисні в підлітковому віці. Саме тоді дитина максимально відкрита з батьками й захоче ділитися з ними своїми переживаннями.

Не намагайтеся силою переконати малюка в тому, що читати просто потрібно. Дитина напевно не перейметься тим, що знайомство з книгами надасть змогу покращити словниковий запас та підвищити рівень інтелекту. Варто вибрати більш м’який підхід і направити маленьку чомучку. Наприклад, які книги почитати дітям, які обожнюють тварин? Необхідно звернути увагу на збірки з відповідними казками та історіями. Коли малюк побачить на ілюстраціях образи, що інтригують, він напевно зацікавиться всім, що відбувається в історії. Важливо підбирати саме ті розповіді, які відповідають віку, певному етапу чи моменту життя.

Вибираємо книги за віком

0–1 рік. Для малюків рекомендується купувати літературу з товстими сторінками, оскільки їхнє перегортання сприяє розвитку дрібної моторики. Завдяки м’яким і гладким сторінкам значно покращуються тактильні відчуття, а страви та музичні вставки покращують слух. Подібні книги нерідко мають забавні ігрові елементи, що викликають інтерес у дитини. Особливою популярністю користуються книги таких видавництв як Artbooks, Machaon, Час майстрів.

Особливою популярністю користується книга «Бодьо вимовляє перші слова» яка є частиною серії літератури, що розвиває, про хлопчика з незвичайним ім’ям Бодьо. Сторінки виготовлені зі щільного картону, а завдяки знайомству з подібним твором малюк навчатиметься пов’язувати слова безпосередньо з діями, а також з абстрактними кресленнями та зображеннями. Кожна історія націлена на те, щоби розвивати мову та використовувати лексику згідно з усіма особливостями віку та динамічних стереотипів. Книга супроводжується інструкцією для батьків та невеликими підказками для маленьких читачів.

Книгу «Перша книга малюка. Коли на дітей напада вереда» можна сміливо назвати ідеальним рішенням для навчання малюка, оскільки під час читання вголос відбувається розвиток усного мовлення та найкраще засвоєння інформації. Збірник містить лише 16 сторінок, але дитина з величезним задоволенням гортатиме сторінки, читатиме повчальну та корисну інформацію, а також розглядатиме захоплюючі ілюстрації. Автори зуміли в кумедній та дохідливій формі познайомити малюка з основними особливостями поведінки в тій чи іншій ситуації.

2–3 роки. Книги для дітей згаданої вікової категорії нерідко мають сторінки зі щільного картону, адже малюки із задоволенням перевіряють навколишні речі на міцність. Багато книжок містять вірші й лічилочки, маленькі історії з побутового життя, казки з яскравими ілюстраціями, повчальну інформацію в ігровій формі тощо. Особливу увагу літературі для дітей 2–3 років приділяють такі видавництва, як Crystal Book, Ranok, The Brainy Band, Книголав.

Книга з наклейками «Мій планшет. Маленькі розумники. 3–4 роки» містить орієнтовно 50 захоплюючих вправ, завдяки яким дошкільник зможе без проблем засвоїти необхідні вміння та навички в приємній ігровій формі. Паперовий планшет пропонує велику кількість різноманітних вправ, що стосуються логіки, цифр, письма тощо. 50 яскравих наклейок не тільки чимало піднімуть настрій дитині, а й будуть невід’ємною частиною виконання деяких завдань. Багато сторінок можна легко обривати, адже процес не обходиться без малювання. Після повноцінного знайомства з планшетом дитина навчиться розрізняти малі та великі літери, розпізнавати цифри до 7, порівнювати елементарні геометричні фігури та інше.

Книга «А коли вже Новий рік?» чудово підійде як різдвяний подарунок, оскільки вона розповідає саме про нетерпіння та очікування зимових свят. Малюк відкриє для себе захоплюючий сюжет та отримає відповіді на багато питань, що стосуються приготування ідеального святкування Різдва та Нового року.

Зошит «The Brainy Band. Вирізалки. 3–4 роки» не є класичним поняттям зошита, оскільки містить дуже незвичайні вправи на вирізування. Завдяки подібній збірці в малюка розвивається просторове мислення, а також підвищується рівень акуратності. До того ж покращується дрібна моторика, дитина стає більш посидючою й готує руку до письма.

«Книжка із секретними віконцями. Динозаври» відкриє неймовірний світ доісторичних тварин, які населяли планету мільйони років тому. Книга напевно не здасться дитині нудною, оскільки кожен корисний факт супроводжується яскравою та максимально деталізованою ілюстрацією. Причому в кожному малюнку заховано велику кількість додаткових елементів, які молодий дослідник має знайти.

4–6 років. У такому віці діти вже почуваються «дорослими» та хочуть знайомитися з дошкільною літературою. Особливу увагу маленькі читачі приділяють історіям, де героями є тварини чи діти такого віку. Багатьом подобаються розповіді, де описуються різноманітні життєві ситуації чи надаються відповіді питання про тілі й навколишній світ. Видавництвом таких книг займаються не лише всі вищезазначені організації, а і Глорія, Жорж, Час майстрів та інші.

Книга «Їжачок у тумані» не залишить байдужим жодного любителя тварин, оскільки містить велику різноманітність захоплюючих історій про маленького їжачка, який проживає в лісі. Милий персонаж постійно потрапляє в цікаві ситуації та спілкується з друзями, завдяки чому дитина зможе відкрити для себе новий всесвіт, а також познайомитися з цікавими тваринами.

Книга «Планета Земля» надасть можливість допитливому хлопчику або дівчинці дізнатися про те, що наш світ дуже великий і цікавий. З допомогою книги сміливий мандрівник зможе заочно познайомитися з чудесами довкілля та відкрити для себе найяскравіші куточки планети. Насолоджуючись знайомством із книгою, дитина напевно зможе поринути в глибокі води океану, піднятися на високі гори, а також прогулятися на гондолі відомими венеціанськими каналами.

«Велика книга розумних казок» познайомить із яскравими та неймовірно захоплюючими казками, у яких милі персонажі стикаються з різноманітними ситуаціями та на своєму прикладі вчать дитину прийняттю правильних рішень. Кожна історія містить певний посил, а безліч приємних очей ілюстрацій сприяє засвоєнню отриманих знань.

Книга «Minecraft. Карти. Довідник першопрохідця» припаде до душі всім шанувальникам гри, оскільки вона дає змогу докладніше дізнатися про особливості всесвіту й з допомогою зображень занурить читача в повноцінний світ. Книгу можна легко сприймати як настільну гру, адже вона містить намальовані мапи, нотатки, замальовки, а також інші підказки, завдяки яким дитина зможе отримати рідкісні скарби.

7–10 років. У цьому віці діти вже здатні свідомо сприймати складніші образи. Приходить пора знайомства маленьких непосидів із класичною дитячою літературою та новими виданнями, які в легкій формі знайомлять з особливостями моралі та дають можливість відрізняти добро від зла. У хлопчиків і дівчаток виникають також складні питання, відповіді на які батьки, напевно, захочуть надати з допомогою книг. Багато видавництв тішать молодих мам та тат відповідними збірками цікавих оповідань, тому з вибором проблем не виникне.

Колекційне видання «Fortnite official. Костюми» з перших сторінок та підкорить шанувальників гри, адже в ній представлені особливості аксесуарів та вбрання з 1-го до 7-го сезону. У цій книзі можна без проблем відшукати скін на будь-який смак. Завдяки тому, що видання є офіційним, якість друку та ексклюзивні концепт-арти не залишать байдужим абсолютно нікого.

Книга «80 хитромудрих питань» стане справжнім порятунком для батьків, які нерідко не знають, що відповісти на дитячі питання. Саме завдяки цьому довіднику цікаві хлопці можуть дізнатися про всі особливості всесвіту та самі розповісти про цікаві факти своїм батькам. У книзі торкаються не лише природних процесів, особливостей погоди та людського тіла, а і специфіки космосу. Особливе зацікавлення викликає ігрова форма, оскільки вся важлива інформація міститься в спеціальних віконцях.

11–13 років. Початок підліткового періоду супроводжується небажанням читати літературу зі шкільної програми, адже юним умам хочеться яскравих подій та незвичайних переживань. У книгах для молоді 11–13 років нерідко порушуються питання кохання, життєвого вибору та стосунків із батьками, тому читачі із задоволенням поринають у літературний світ і знаходять там відповіді на заховані у своїй душі питання.

«Страшно-хуліганська книга» є неймовірно цікавою збіркою кумедних історій із присмаком містики. Автори книги подбали про те, щоби герої могли подолати будь-які страхи з допомогою гумору. Цікаво, що ця історія сподобається не тільки дітям, а й дорослим, оскільки завдяки креативному підходу письменників різноманітні міські легенди та жахливості перетворилися на смішні та кумедні історії.

Книга «Око вовка» дає змогу вирушити в неймовірну подорож до Парижа, водночас познайомивши читача із самотнім полярним вовком, який мешкає в зоопарку. Головним відвідувачем тварини є хлопчик, який розповідає своєму другові неймовірні історії, що розповідають про красу життя та світу загалом.

Від 14 років. Перебуваючи в самому розпалі підліткового періоду, молодь вважається найвибагливішою групою читачів. Автори та видавництва намагаються надати величезний вибір пропозицій різного плану. Діти віддають перевагу тим романам та новелам, у яких герої стикаються з близькими їм подіями й дають можливість поставити себе на їхнє місце. З допомогою літератури хлопчики та дівчатка наповнюють своє життя яскравими та фантастичними пригодами.

«Маленький принц. Планета вітрів» Діан Ф. Мебіус — це комікс, який є своєрідним продовженням подорожей Маленького принца, описаного Антуаном де Сент-Екзюпері. Малюнки виконані в стилі ілюстрацій оригіналу, тому спостерігати за тим, що відбувається подвійно цікавіше. Дитина напевно із захопленням знайомитиметься з історією, а також відкриватиме для себе нові цікаві події та ситуації.

Книгу «Так чи інакше» можна назвати неймовірно милим різдвяним Романом для підняття настрою та створення святкової атмосфери. Історія про те, як необхідно не тільки вірити в чудеса, а і приймати серйозні рішення, готові до наслідків. Роман викликає дуже теплі та приємні емоції.

Читання — це чудово, адже з допомогою літератури можна як «прожити кілька життів», а й відчути себе головним героєм неймовірної історії, яка втілилася у своїй голові. Багато батьків підтверджують, що спільне читання та грамотний підбір книг для дітей сприятливо впливають на формування любові до літератури та створення теплої сімейної атмосфери. Читайте разом із дітьми та насолоджуйтесь дивовижними сюжетами та яскравими пригодами!

Автор статті: Олександр Попов

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта