example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Як правильно обрати своїй дитині автотрек?

Статті та відео-огляди


Статті 02 Червень 11527

Як правильно обрати своїй дитині автотрек?

Напевно, кожний хлопчик у певний проміжок часу вважає машинку своєю улюбленою іграшкою. Однак, рано чи пізно просте катання машинки по полу чи столу може набриднути. Фантазії дитини потрібно допомагати розвиватися. Необхідно, щоб в уяві гоночна машинка брала участь у змаганнях на спеціальних трасах, а після цій самій машинці необхідно обов’язково знайти затишне місце, де вона може перепочити перед наступними заїздами.

Саме для таких цілей і створюються парковки, гаражі, автотреки, що доповнюють колекцію іграшкових машинок будь-якого хлопчика, а іноді й дівчинки.

Та тут неодмінно виникає питання — а як же правильно обрати автотрек серед такого великого різноманіття варіантів? Давайте розглянемо це питання на прикладі треків Hot Wheels.


Hot Wheels це бренд американської компанії Маттел, що випускає під своїм ім’ям величезне розмаїття машинок та ігрових наборів для них. Треки Hot Wheels можуть бути як у вигляді звичайних плоских або кільцевих трас різної форми, так й більш складних конструкцій з багаторівневими дорогами, спіральними спусками, моторизованими механізмами, крутими віражами, трамплінами, петлями, прискорювачами тощо. І варто не забувати, що окрім повноцінних треків, існують також набори з додатковими аксесуарами та елементами, за допомогою яких будь-який трек можна зробити ще складнішим та цікавішим.

В першу чергу, для правильного вибору того чи іншого треку, обов’язково потрібно враховувати вікову групу, до якої належить дитина. Для полегшення цього процесу треки та ігрові набори Hot Wheels поділені на 4 серії, які підходять для різних вікових груп:

Для того, щоб зрозуміти, до якої серії належить ігровий набір, варто лише подивитись на упаковку та знайти логотип (знак), що на неї нанесено.

Так, на фотографіях нижче зображений ігровий набір, що належить серії «Action»:

Тут також слід зауважити, що усі ігрові набори та треки Hot Wheels розраховані на дітей віком від 3 років.

У дошкільному віці (3-6 років) розвиток дитини відбувається здебільшого завдяки сюжетно-рольовим іграм. Дитина, аби зрозуміти та освоїти навколишнє середовище, обирає для гри, насамперед, ті сюжети, які постійно мають місце у її житті: гра у «сім’ю», «магазин», «поліцейських», «перевезення пасажирів з місця на місце» тощо. Але у сюжеті ігор спогади про реальні події із життя тісно переплітаються з фантастичними елементами із казок, кінофільмів і мультфільмів, а також тим, що так цікавить маленьких дітей, наприклад, фантастичні чудовиська, інопланетяни, роботи.

Серія «City»

Ця серія орієнтована здебільшого на дітей дошкільного віку. У колекції можна знайти ігрові набори у вигляді невеликих споруд, що можна зустріти у реальному житті: поліцейські, пожежні та шиномонтажні станції, станції технічного обслуговування, маленькі та великі гаражі, вежі, аеропорти, фабрики, супермаркети, бургерні, магазини морозива, лікарні тощо. Є в цій серії ігрові набори, що нагадують окремі місця відпочинку: пляжі, морські простори, парки атракціонів.

Усі ігрові набори можна поєднувати між собою, щоб створити власне унікальне місто Hot Wheels, що населяють машинки.

У кожному наборі обов’язково в комплекті є принаймні 1 машинка, що відповідає міській тематиці серії, або просто є гоночною машинкою.

Фантастичні елементи також притаманні серії «City», адже в багатьох треках можна знайти чудовиська, що атакують окрему споруду і є основним персонажем в сюжетній лінії, закладеній розробником треку. Чудовиська можуть бути як реально існуючими істотами, такими як акули, алігатори, павуки, кобри тощо, так і дивовижними — динозаври або навіть чудовиська-роботи.

Ігровий набір Hot Wheels Зміни колір Голодна акула-робот

Чудовим прикладом одного з наборів серії «City» є набір з дивовижним створінням — акулою-роботом, що напала на невеличкий корабель, на якому машинка подорожувала морем.

Незважаючи на достатньо примітивний сюжет (необхідно натиснути на пускач таким чином, щоб акула не проковтнула машинку, а друга в свою чергу пролетіла по петлі-хвилі та втекла від акули), трек дозволяє дитині дати волю уяві, адже лише з одним цим треком можна вигадувати нові пригоди.

Для того, щоб дитина знову і знову поверталася до гри з набором, до функціоналу була додана ще одна особливість можливість гри з водою. Для цього трек обов’язково оснащений 2 контейнерами червоного та синього кольорів для гарячої (35-40°С) та холодної (нижче 10°С) води відповідно. Занурюючи машинку по черзі у різні контейнери, дитина спостерігає, як машинка змінює колір, а потім повертає свій початковий вигляд.

У комплекті є 1 машинка «Зміни колір», яку можна придбати окремо.

Серія «Monster Trucks»

Це окрема унікальна серія Hot Wheels, що так само, як і серія «City» підходить для дітей віком від 3 до 8 років. Але між цими серіями є й суттєва різниця. У «Monster Trucks» гра відбувається між класичною базовою машинкою 1:64 та спеціальною машинкою-позашляховиком, яка має величезні колеса.

Тож любителям нестандартних машинок Hot Wheels рекомендує спробувати особливі треки даної серії.

Набір Hot Wheels Monster trucks Монстро-петля

В оригінальному наборі необхідно пройти грандіозне випробування — базова машинка змагатиметься проти машинки-позашляховика серії «Monster Trucks». Можна знову і знову запускати машинки на трек та перевіряти, хто з них першим проїде по петлі та приземлиться в кубок переможця.

Петля, якою оснащений трек, унікальна за своїм дизайном, адже має дві паралельні траси, щоб запускати одночасно дві гоночні машинки.

Трек створений для веселого настрою та незабутніх спогадів. До гри з ним захочеться повертатися, щоб повторити крутий трюк з подоланням петлі та неймовірним стрибком.

Для швидкого старту у наборі є 2 унікальні машинки колекції «Twin Mill».

Дуже важливим в житті дитини віком від 4 до 8 років є час, проведений спільно з родиною. Веселі години, проведені з батьками, братами та сестрами, здатні залишати яскраві враження, емоції та спогади. Вирішальну роль у цьому віці відіграє спілкування з однолітками. Це надзвичайно важливий етап для подальшого становлення особистості. В цьому ж віці закладаються почуття справедливості, прагнення перемагати та слідувати правилам.

Серія «Action»

Це серія ігрових наборів, за допомогою яких можна влаштовувати різні види змагань машинок, розвивати дух суперництва та впевненість у своїх силах. Ігрові набори серії підходять для гри як одного учасника, так і цілої групи гравців, в залежності від завдання та правил, які поставили перед собою діти.

Трек Hot Wheels Action Кругове протистояння

Якщо в родині двоє або більше дітей, або якщо ваша дитина має друзів, з якими вона часто грає у дитячому садочку, школі, на додаткових курсах, то їм неодмінно сподобається влаштовувати перегони на цьому треку.

Трек складається з двох трас, на початку яких розміщені пускові механізми, що розганяють машинки. Ці траси є дзеркальним відображенням одна одної. Посередині трек має величезне колесо, всередині якого знаходяться клапани з балами, нанесеними на них.

Гра починається, коли хтось із учасників прокрутить колесо, аби воно оберталося. Далі учасники одночасно запускають машинки по своїй трасі таким чином, щоб набрати більшу кількість балів, відкривши клапани з максимальними балами. Це завдання непросте, адже важливо обрати правильний час для запуску машинки, поки колесо крутиться, та при цьому вдарити по клапану, щоб відкрити його.

У грі можна вигадувати різні правила:

  • хто за хвилину відкриє більшу кількість клапанів;
  • хто за хвилину отримає більшу кількість балів.


Або можна влаштовувати ігри на вибування у випадку, якщо у змаганні бере участь велика кількість гравців.

Цікаво буде спробувати пограти й у сімейному колі та провести весело час за улюбленою грою малечі.

Зручна особливість треку — його портативність. Трек компактно складається і зручний для транспортування, адже сам по собі не важкий, а колесо грає роль зручної ручки для перенесення.

Дитина до 6 років здебільшого вирішує завдання інтуїтивно або просто просить допомоги у батьків, але її мислення все ще ґрунтується більше на сприйманні, ніж на логіці. Починаючи з 6 років, поступово формуються основи логічного мислення. Дитина починає намагатися показати своє власне «Я», якомога менше просить допомоги і все більше проводить часу у грі, де важливою складовою є вивчення причинно-наслідкових зв’язків. Тому у цьому віці дитині необхідно давати більш складні завдання, для вирішення яких доведеться увімкнути логіку на максимум.

Серія «TrackBuilder»

Це серія треків, що діляться на 2 категорії:

Категорія 1 — об’єднує в собі набори з елементами для побудови цілісного завершеного треку, який має декілька варіантів збірки. Таким трекам притаманні більш складні конструкції, ніж трекам інших серій, та складніший функціонал гри;

Категорія 2 — це набори з окремими елементами чи аксесуарами, за допомогою яких можна побудувати унікальний трек. Необхідно проявити логічне мислення та фантазію, щоб побудувати такий трек, який би був і цікавий для гри, і машинка могла би проїхати вздовж всієї траси.

Трек Hot Wheels Track builder Потрійна петля

Завершений трек Hot Wheels, який приваблює увагу дітей яскравими кольорами, неймовірно великими петлями та можливістю влаштовувати різні змагання на різних трасах.

У наборі можна знайти буклет-інструкцію для побудови трьох різних видів треків:

1 проїжджай трьома петлями, залітай на трамплін, а з нього прямісінько у контейнер, що слугує фінішем;

2 спрямуй машинку в отвір крізь три петлі, щоб залетіти у контейнер;

3 з’їжджай з найвищої точки треку, аби заїхати у контейнер.

Дитині сподобається постійно змінювати конфігурацію трас, щоб урізноманітнити гру. Тим паче, що з кожною трасою можна вигадати велику кількість своїх унікальних змагань.

Цей трек легкий у транспортуванні та зберіганні, адже він зручно складається і важить зовсім небагато.


Відтепер, коли ви орієнтуєтеся у серіях треків, вам варто лише визначитись з бюджетом. Та завдяки широкому асортименту треків Hot Wheels, кожний з вас точно зможе знайти трек на свій смак. Не забувайте, що гра з треком може бути чудовою нагодою провести веселі години у родинному колі, що стане заміною звичайним посиденькам перед екраном телевізора.

Купити треки Hot Wheels для своєї дитини ви можете в нашому інтернет-магазині.

Автор статті: Мельник Олена

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта