example-top-banner
0 (800) - 30 - 11 - 30

(800) - 30 - 11 - 30

(044) - 377 - 71 - 33

Магазин іграшок Статті та огляди Що подарувати малюку на 1 рік: топ-15 найкращих подарунків

Статті та відео-огляди


Статті 08 Листопад 21856

Що подарувати малюку на 1 рік: топ-15 найкращих подарунків

Перший день народження малюка — надзвичайно хвилюючий день для батьків і рідних. У цьому віці триває активний розвиток дитини. Малюки вчаться ходити чи навіть бігати, тому для них відкривається ще більше можливостей пізнавати навколишній світ. Діти зосереджуються на дослідженні та несвідомому навчанні, тому вибір подарунка на день народження стає приємним, але відповідальним завданням.

Якщо ви плануєте запрошувати на свято родичів, друзів, радимо заздалегідь підготуватися та склаcти вішліст (список бажань), куди увійдуть вподобані іграшки для малюків. Такий підхід дозволить уникнути недоречних, неякісних чи невідповідних віку подарунків для дитини, а також значно спростить гостям вибір подарунків. Наша стаття допоможе батькам легко впоратися з цією задачею.

Що треба врахувати при виборі подарунка для дитини на 1 рік?

Вибір подарунка для першорічки не такий вже й простий. Всі дітки різні, тому те, що сподобалося одному малюку, не обов’язково викликає захват в іншого. Проте ви точно впораєтеся з цим, якщо врахуєте наступні фактори:

  • Темперамент малюка. У віці одного року дитина вже має певні риси характеру, деякі вподобання. Наприклад, малюку може більше подобатися творчість чи татові інструменти, вдумливі ігри на кшталт сортування предметів чи рухова активність. Виходячи з цього й варто вибирати подарунок чи складати вішліст.
  • Якість іграшки. Міцні й безпечні матеріали — необхідність, адже маленька дитина дуже тісно контактує з іграшками, часто тягне їх до рота. Про якість іграшки говорять відсутність неприємного запаху та стійкість покриття, а підтверджує це міжнародна сертифікація. Бажано вибирати подарунки для малюка від відомих брендів.
  • Безпека виробу. Іграшка не повинна мати гострих кутів, дрібних елементів, що легко відірвати, отворів, в яких могли б застрягнути крихітні пальчики.

Підбірка найкращих ідей подарунків для дитини на 1 рочок

З метою полегшити життя батькам, родичам та хрещеним маляти, пропонуємо до уваги список з цікавими ідеями подарунків.

Інтерактивна іграшка Fisher-Price Розумне цуценя Smart stages українською. Цей невеличкий м’який песик як подарунок не тільки допоможе дитині заснути ввечері, а й навчить нових слів, пісень, понять. Цуценя від Fisher Price має підписані українською інтерактивні кнопки, що допоможуть вивчити частини тіла, цифри, кольори. У пам’яті іграшка зберігає два десятки пісень і безліч заохочувальних фраз — вони дарують чудовий настій, вчать маля вираженню почуттів словами, допомагають зрозуміти, що таке дружба. Широка посмішка цуценяти, звукові та світлові ефекти моментально привернуть увагу. Чимало батьків справедливо вважають, що це найкращий подарунок дитині на рік!

Ігровий набір Kiddi Smart Ковчег Ноя. Це яскравий човен із різноманітними звірятками на борту та самим Ноєм у ролі капітана. Іграшка підійде як дівчаткам, так і хлопчикам. Разом з фігурками коня, ягня, свинки, корови, лева, тигра, жирафа, мавпеня і слона дитина зможе вивчити назви тварин і звуки, які вони видають. Також малюку сподобаються інтерактивні елементи: годинник зі стрілками, які можна обертати пальчиками, маленьке піаніно з яскравими клавішами. А крихітні коліщатка дозволять брати іграшку з собою, вигадувати різноманітні ігрові сюжети.

Конструктор LEGO DUPLO Потяг із цифрами — вчимося рахувати. Цей яскравий конструктор буде відмінним подарунком для дитини 1 року, адже розвиває дрібну моторику рук, вчить дітей рахувати, називати кольори, а веселі фігурки з комплекту сприяють покращенню соціально-емоційних навичок. Навіть у такому ніжному віці дітки обожнюють брати з собою улюблені іграшки, влаштовувати для них пригоди, тому потяг LEGO DUPLO обов’язково припаде до душі. Великі деталі абсолютно безпечні для малюка й чудово поєднуються з іншими наборами LEGO, тож в подальшому буде легко розширювати власну колекцію конструкторів.

Розвивальна іграшка Battat Зоо-куб дерев’яний. Це оригінальний бізіборд у вигляді великого куба. Така іграшка надовго захопить увагу дитини, оскільки кожна поверхня пропонує малюку нові розваги. Крім того, дитина почне вивчати англійський алфавіт і слова, що супроводжуються яскравими малюнками. Всі елементи є інтерактивними, тому іграшка сприяє розвитку дрібної моторики рук, пам’яті, фантазії, логічного мислення. Куб можна використовувати у спільних іграх дітлахів і дорослих, аби спонукати малюків до розвʼязання захопливих завдань.

Пірамідка Djeco Забавні кубики Мої друзі. Набір складається з легких і водночас крупних кубиків різного розміру. Іграшки виготовлені зі щільного картону, тому є абсолютно безпечними для малюка. Яскраві малюнки познайомлять дитину зі свійськими і дикими тваринами, різноманітними рослинами, кольорами, основами рахунку, поняттям розміру. З кубиків можна побудувати башту висотою до 87 см, а потім весело її повалити. Правильно складені елементи утворюють картинку дерева, на кожній гілці зображені тварини, птахи, комахи, вигляд яких малята зможуть вивчити в процесі гри. Зберігати кубики також зручно, адже вони вкладаються один в один.

Машинка-конструктор Mega Bloks CAT Збираємо кубики або варіант, що частіше вибирають для дівчаток Конструктор Mega Bloks Рожевий слоник. Обидві моделі поєднують в собі два типи іграшок: рухливу машинку та конструктор з великими блоками. Такий подарунок для однорічної дитини зробить перший день народження дійсно особливим! На моделі CAT дитина навіть може кататися, відштовхуючись ніжками від підлоги та крутячи кермо. «Рожевий слоник» трохи менший, але з ним легко побудувати цілий потяг з іграшок на коліщатках (їх можна скласти з конструктора в комплекті). В обох варіантах всередині машинок є простір, куди можна складати конструктор до наступної гри або інші іграшки.

Музична іграшка Infantino Ді-джей Панда зі світловим ефектом. Маленькі діти обожнюють музичні розваги, а відчуття ритму, вміння розрізняти мелодії сприяють ранньому інтелектуальному розвитку. Іграшка пропонує малюку побути в ролі справжнього ді-джея завдяки більш ніж півтора десяткам мелодій і звуків, різноманітним регулювальним кнопкам та елементам, що весело обертаються. Іграшка стимулює фантазію та дрібну моторику, дає змогу малюкові створювати власні музичні комбінації.

Іграшка для води Yookidoo Чарівний кран. Такий подарунок для однорічного малюка чудово підійде для розваг у басейні чи ванні. Достатньо занурити нижню частину у воду та натиснути кнопку увімкнення — крихітний насос одразу перетворить іграшку на справжнісіньке джерело. Додатково в комплект входять три веселих стаканчики з отворами, що роблять забавки з водою ще більш захопливими. «Веселий кран» працює на батарейках, однак є абсолютно безпечним для дітлахів. Іграшка стимулює сенсорний розвиток дитини, а також допомагає впоратися з примхами малюка, який не любить купатися.

Нічник Fisher-Price Казкові сни видренятка. Цікава маленька іграшка стане дитині другом для засинання, тому цілком претендує на звання найкращий подарунок дитині на рік. Шовковисте хутро та мила спляча мордочка просто створені для обіймів. Животик видренятка м’яко світиться і ритмічно рухається, імітуючи дихання. У пам’яті іграшки збережені заспокійливі звуки, що можуть програватися протягом 30 хвилин. Такий компаньйон допоможе дитині розслабитися і набагато швидше заснути. Видренятко особливо оцінять діти, які мають періодичні проблеми зі сном, наприклад, через прорізування зубів, біль у животику, ночівлю в незнайомому місці.

Інтерактивна іграшка Fisher-Price Smart stages Розумний планшет українською. Актуальна альтернатива іграм зі справжніми сучасними гаджетами! Такий планшет розрахований на дітей 1–3 років, оскільки пропонує завдання та розваги різної складності. Завдяки пристрою малюк зможе вивчити веселі пісеньки, алфавіт, назви кольорів і тварин. На другому й третьому рівнях дітлахи мають можливість відповідати на питання ігрових персонажів, отримуючи оплески чи радісну музику у вигляді винагороди за правильні відповіді.

Іграшка-каталка Tiny Love Левеня Леонард. Чудова розвага, що поєднує в собі класичну каталку й брязкальце. Всередині гриви та коліщаток перекочуються намистини, створюючи характерний шурхіт. Тому катати яскраву іграшку хочеться ще й ще. Голова з клацанням обертається, тулуб-гармошка дозволяє ставити й садити левеня в різноманітні пози. Завдяки крупним коліщаткам Леонарда можна тягти на мотузочці чи грати з ним як зі звичайною іграшкою. Завдяки такому подарунку дитина в 1 рік вчиться рухати предметами, розвиває дрібну моторику та навички ходіння.

Конструктор LEGO DUPLO Веселе купання: Плаваючий острів із тваринами. Ці іграшки для ванни зроблять гігієнічні процедури цікавішими, адже дитина буде гратися з цілим набором фігурок-конструкторів і дивовижним плавучим островом. Всі деталі розбираються, тому їх легко мити й сушити. Яскраві кольори та веселі принти дозволяють вигадувати все нові ігри у воді, а великі елементи є цілком безпечними для здоров’я. Якщо ви не знаєте, що купити малюку на рік, можете сміливо вибирати «Плаваючий острів»!

Музична іграшка Battat Гіппопофон. Це дитячий синтезатор, завдяки якому малюк відчує себе справжнім композитором. Іграшка має незвичайний вигляд: голова бегемота, в роті якого розташовані клавіші й «еквалайзер». Безліч опцій відкривають справжній простір для креативності. Дитина може керувати гучністю, темпом музики, використовувати різноманітні звукові ефекти, прослуховувати пісні з вбудованої пам’яті іграшки. Гіппопофон розвиває музичний слух, дрібну моторику, пам’ять і креативність.

Розвивальна іграшка Kiddieland Мультицентр українською мовою зі світловим ефектом. Це прекрасний вибір для навчання та ігор. Іграшка має безпечну круглу форму та яскраві тематичні секції. З таким мультицентром весело вчити пісні та вірші українською мовою, знайомитися зі звучанням різних музичних інструментів, а також «комп'ютером», «телефоном», годинником. Особливо захопливо перебирати пальчиками цілий лабіринт намистин. Така іграшка спрямована на розвиток мовлення, словникового запасу та дрібної моторики дитини.

Самокат-біговел Scoot and Ride Highwaykick-1 Ківі. Корисний подарунок для активних дітей. Іграшка має запатентовану конструкцію, що не дає малюкові перевернутися під час руху. Висота сидіння та керма регулюються, тому подарунок буде довго тішити дитину. За бажанням ви можете трансформувати іграшку в біговел або самокат лише кількома рухами. Активний відпочинок з використанням такої іграшки сприяє розвитку різних м’язових груп і просто дарує купу позитивних емоцій. Можете бути впевнені, що малюк полюбить прогулянки та неодмінно схоче брати з собою такий подарунок на день народження.

Чого не варто дарувати однорічному малюку?

Не всякий дарунок можна і варто підносити на перший день народження дитини. А саме:

  • Іграшки, що не відповідають віковій категорії. Більшості однорічних малюків швидко набриднуть брязкальця чи пірамідки. Водночас надто складні іграшки, розраховані на старших дітей, також не зможуть викликати цікавості — малюк просто не збагне, як ними гратися. До того ж такі вироби можуть містити небезпечні дрібні деталі.
  • Повсякденні речі. У віці одного року дитину ще не цікавить оригінальне вбрання чи взуття, тому такі покупки не принесуть радості. Якщо батьки не вписали такі пункти у вішліст, варто надати перевагу іграшкам чи розвивальним подарункам.
  • Великі м’які іграшки. По-перше, надто громіздкий предмет здатен налякати малюка — після такого він точно не хотітиме проводити час із подарунком. По-друге, великі іграшки зазвичай надто важкі для малюка, їх не можна взяти з собою, зробити «товаришами» по розвагах. По-третє, такі вироби збирають пил, мікроби, бруд, а прати їх важко. Тому великі м’які іграшки можуть швидко перетворитися на джерело інфекції.

Ідеальний подарунок для малюка на 1 рік

Тож що купити малюку на рік? Вибирайте презенти, які порадують дитину на цьому етапі життя, допоможуть її фізичному та/або ментальному розвитку, стимулюють жагу до навчання. Це універсальне правило для мам, тат, а також хрещених й інших близьких людей, які хочуть потішити малечу, але не мають вішліста, аби орієнтуватися в побажаннях батьків. Іграшки та інші товари мають бути безпечними, якісними, відповідними віковій категорії.

Знання цих правил, а також врахування темпераменту дитини допоможе вибрати ідеальний подарунок на день народження. Все ще маєте сумніви? Консультанти магазину «Будинок іграшок» охоче допоможуть розвʼязати це питання!

Автор статті: Експерт Бі

close

Увага! Щоб залишити відгук вам необхідно заповнити особисті дані

preloader
close
-32%

Товар зараз зі знижкою

close
NEW
Новинка

Купуйте новинки першими!

close
Подарунок!

Товар зараз акційний, до нього додається подарунок

close
Ваша ціна

Ціна товару зі знижкою за картою лояльності

close
Відео

В картці товару є відеоролик

close
Оплата частинами

Можна оплатити частинами через Приватбанк

close
Ексклюзивний товар

Товар представлений виключно в мережі Бі

close
Лідер продажів

Товар популярний серед покупців

close
ECO

Товар виготовлено з екологічних або вторинних матеріалів

close
Підтримка

Товар можна оплатити карткою «єПідтримка».

close
M
Модерація

Відгук стане доступний іншим користувачам після перевірки

close
icon
Уцінка

Іграшки гарної якості, які втратили свій товарний вигляд

close
icon
Trade in

Іграшки, які були в використанні і продаються повторно

close

Авторизуйтесь

heart

У Вас немає списків бажань

Якщо у вас є списки бажань,
авторизуйтеся

close

Замовити дзвінок

Вкажіть свій номер телефону
і ми звяжемося з вами
протягом 10 хвилин

{{error}}

{{error}}

close

Ваша заявка прийнята

Дякую, !
Ви замовили дзвінок на номер .
Ми зателефонуємо вам у найближчі 20 хвилин.

close

Увага!

Введіть свою адресу ел. пошти і ми тобі повідомимо, коли товар буде в наявності

Ви вже підписані на цю розсилку

Дякую!

Інформація про наявність товару прийде на вашу ел. пошту

{{email}}

Щось пішло не так ... Спробуйте пізніше

Посилання можна cкопіювати

Ваш кошик порожній

Додайте товари, які хочете придбати, та перейдіть до оформлення замовлення

У вас ще немає списків бажань

Додавайте бажані товари та створюйте тематичні списки, щоб ділитися ними з друзями та відстежувати знижки.

Щоб переглянути уже створені списки бажань — авторизуйтеся на сайті.

Виберіть магазини

  • Списком
  • Карта